Riječka pročelnica koja je pijana ubila čovjeka ide na mjesec dana u istražni zatvor

Sudac joj je odredio zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

ZADNJA IZMJENA: kol 17, 2018

Vera Begić Blečić, pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke koja je u prometnoj nesreći na Istarskom ispilonu ubila jednu osobu, dobila je mjesec dana istražnog zatvora. Sudac istrage Županijskog suda u Puli prihvatio je zahtjev tužiteljstva da joj se istražni zatvor odredi zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Begić Blečić je u noći sa srijede na četvrtak vozila pijana i u suprotnom smjeru te se, nakon što je okrznula jedan automobil, zabila u zaštitnu gradu. Njezin automobil odbio se u drugi auto pulske registracije koji se prevrnuo.

Vozač je smrtno stradao, a žena i dijete koji su s njim bili u automobilu prevezeni su u riječku bolnicu.

I lani je pijana skrivila nesreću

Ovo nije prvi put da je riječka pročelnica pijana izazvala nesreću. Lani je skrivila nesreću u Rijeci, te pobjegla nakon sudara s autom u kojem je bila i šestomjesečna beba. Kada je pet sati kasnije pronađena još je uvijek imala koncentraciju alkohola u krvi od 0,3 promila.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel jučer ju je suspendirao do okončanja istrage, a riječka oporba traže njenu ostavku. Iz riječkog SDP-a zasad se nisu oglašavali, najavljuju tek da će tijekom dana poslati priopćenje.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program