Politika & Kriminal

Roditelji su uspjeli: Zagreb je konačno počeo postavljati željezne prolaze za sigurniji put djece do škole

Nadstrešnice su zasad postavljene u Gundulićevoj i Varšavskoj

FOTO: Telegram

Zagrebački roditelji okupljeni oko inicijative ‘za siguran put do škole’ su uspjeli – natjerali su Grad da barem u nekim dijelovima centra postavi koridore kroz koje bi djeca trebala prolaziti.

Kako se vidi iz Telegramovih fotografija, radnici su dosad postavili željezne konstrukcije, svojevrsne tunele u dijelu Gundulićeve i Varšavske. Tuneli su postavljeni na zapadnoj strani Gundulićeve, a hoće li biti i na onoj koja vodi do osnovne škole OŠ Ivana Gundulića tek ćemo vidjeti.

Radovi na koridoru Telegram
Skela u Gundulićevoj kojom bi djeca trebala ići do škole Telegram
Zasad je postavljena samo sa zapadne strane Gundulićeve Telegram

Zabrinjavajuće stanje

Grad već danima radi na saniranju ovog poteza, nakon što su se roditelji masovno okupili u strahu za svoju djecu nakon potresa koji je prvo pogodio Zagreb u ožujku, a potom Petrinju 29. prosinca. Pokrenuta je i peticija.

Nadstrešnica se postavlja i kod najstarijeg zagrebačkog nebodera s kojeg pada žbuka Telegram

Najglasniji su roditelji djece koja pohađaju nastavu u OŠ Ivana Gundulića u Gundulićevoj ulici, OŠ J. J. Strossmayera u Varšavskoj ulici te OŠ Izidora Kršnjavoga, u istoimenoj ulici, čija bi djeca od ponedjeljka trebala svakodnevno prolaziti pored zgrada s kojih prijete dimnjaci, fasade, brojni oštećeni dijelovi objekata…

Proteže se na Varšavsku Telegram

Telegramovi reporteri prošli su tjedan proveli jedno jutro u užem centru Zagreba i bilježili izgled užeg centra zgrada. S obzirom na stanje, nadamo se da su dosad postavljeni koridori tek početak.

Postavljanje nadstrešnica pozdravila je i pokretačica cijele inicijative, članica vijeća roditelja OŠ Ivana Gundulića, kazališna redateljica Anica Tomić:

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu