Rusi se zračnim napadima osvetili za smrt pilota, a objavljena je i snimka

Rusi su bombardirali iz zrakoplova, a sirijska artiljerija je granatirala

ZADNJA IZMJENA: stu. 27, 2015
Foto: prtscr/Youtube

Ruska i sirijska vojska osvetile su se za ubojstvo jednog pilota oborenog zrakoplova, piše RT.

“Onog trenutka kad je naš pilot bio na sigurnom, rusko zrakoplovstvo je bombardiralo to područje. Sirijska vojska gađala je isto to područje teškom artiljerijom”, izjavio je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Naglasio je da su tijekom napada ubili teroriste i ostale ‘tajnovite skupine’, a objavljena je i snimka tog napada.

Nesuglasice ruske i turske vojske

Konašenkov je dodao kako turska vojska odbija dopustiti pristup bilo kakvim dokazima povezanima s rušenjem ruskog vojnog zrakoplova u utorak. Ustvrdio je i da Turska nije objavila snimke radijske komunikaicije dvaju pilota. “U ovom slučaju to samo služi kao dokaz da je objavljena snimka komunikacije turskih pilota i naše posade obična laž”, rekao je Konašenkov.

Rusko ministarstvo obrane izjavilo je da su obustavili sve vojne komunikacijske kanale s Turskom u četvrtak. Ugašena je i izravna telefonska linija uspostavljena kako bi turska i ruska vojska razmjenjivale informacije o napadima u Siriji. Moskva je također opozvala vojnog predstavnika u Turskoj.

Potvrda postavljanja sustava S-400

Rusko vojno zrakoplovstvo objavilo je da su proveli 134 zračna napada tijekom posljednja tri dana pogodivši 449 ciljeva diljem Sirije. Potvrdili su i postavljanje sustava protuzračne obrane S-400 u bazi Humejm u Siriji.

Raif Okić
Telegram autor
1335 članaka Više o autoru