Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

RAT U UKRAJINI

Rusi tvrde da artiljerijom nanose teške gubitke Ukrajincima: 'Srušili smo 3 Bayraktara i ubili 120 vojnika'

Gađali su skladišta goriva i municije te mjesta na kojima su smješteni ukrajinski vojnici

A Ukrainian multiple rocket launcher BM-21 "Grad" shells Russian troops' position, near Lugansk, in the Donbas region, on April 10, 2022. (Photo by Anatolii STEPANOV / AFP)
FOTO: AFP

Rusija je objavila da su njezine snage izvele raketni napadi na skladišta streljiva i goriva u istočnoj Ukrajini. Četiri cilja pogođena su u blizini gradova Barvenkovo, Pokrovskoje, Vožviženka i Berezovje, prema ruskom ministarstvu obrane.

U drugim raketnim i zrakoplovnim napadima ruske snage pogodile su 10 lokacija na kojima su smještene ukrajinske trupe i oprema, priopćilo je ministarstvo, ubivši do 120 vojnika i uništivši četiri tenka i šest drugih oklopnih vozila, rečeno je na brifingu u subotu ujutro.

Tvrde da su stušili tri Bayraktara

Ruske topničke postrojbe izvele su tijekom noći 389 napada, gađajući između ostalog 35 zapovjednih mjesta, 33 topnička položaja i 15 skladišta raketno-topničkog oružja i streljiva, dodalo je ministarstvo, prenosi CNN.

Osamnaest ukrajinskih bespilotnih letjelica je oboreno, među njima tri Bayraktara TB-2, dronova turskog dizajna kojima je ukrajinska vojska nanijela veliku štetu ruskim snagama. Rusija je uništila 142 ukrajinska zrakoplova i 112 helikoptera, 658 bespilotnih letjelica, 279 protuzračnih raketnih sustava, 2656 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 307 višestrukih raketnih sustava i ukupno 1189 terenskih topničkih i minobacačkih bacača, navodi ministarstvo.