Rusija ima novu taktiku; sugerira da bi Velika Britanija mogla biti odgovorna za trovanje špijuna

Ruski ministar vanjskih poslova danas je održao presicu i odbacio povezanost Kremlja s napadom

ZADNJA IZMJENA: tra 2, 2018
Foto: AFP

Službeni Kremlj kategorički odbacuje povezanost s trovanjem bivšeg agenta Sergeja Skripala. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov danas je na konferenciji za medije rekao da postoje i druga moguća objašnjenja za napad na Skripala, različita od onih koja se, kako kaže, serviraju sa Zapada.

“Stručnjaci nam govore da bi ovaj slučaj išao na ruku britanskim službama, za koje se zna da djeluju s dozvolom za ubijanje“, rekao je Lavrov.

‘Britanska bi vlada mogla imati koristi’

Britanska bi vlada, pojasnio je, mogla imati koristi od ovakve situacije jer se našla u teškoj poziciji jer ne može ispuniti obećanja o uvjetima Brexita. Slične teorije već neko vrijeme kruže internetom, a mogu se pronaći i na ruskim državnim medijima.

Moskva od početka niječe da je naručila napad nervnim agensom poznatim pod nazivom novičok koji je Rusija, tvrdi jedan od njegovih tvoraca koji danas živi u Sjedinjenim Državama, izradila u vrijeme Sovjetskog Saveza i koji je samo Rusija kadra proizvesti. Theresa May nedavno je izjavila da Rusija nije uspjela objasniti kako je izgubila kontrolu nad oružjem te otvoreno optužila vladu Vladimira Putina za napad.

 

Jerko Mihaljević
Telegram autor
729 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program