Ruski veleposlanik u Srbiji osudio kosovsku akciju, posebno ga ljuti uhićenje jednog Rusa

'Tražimo neodložno oslobođenje Rusa i pozivanje na odgovornost svih koji su krivi', kazao je Čepurin

ZADNJA IZMJENA: svi 28, 2019
Foto: Screenshot/Twitter

Rusija odlučno osuđuje upad kosovskih specijalaca na sjever Kosova naseljen Srbima, priopćilo je u utorak veleposlanstvo Ruske Federacije u Beogradu i zatražilo hitno oslobađanje ruskog državljanina, djelatnika Misije UN na Kosovu, koji je uhićen u jutrošnjoj akciji policije.

“Odlučno osuđujemo upad kosovskih specijalaca u područja sjevera Kosova i Metohije naseljene Srbima. To je krajnje opasno i kosi se sa svim postojećim dogovorima. Revoltirani smo provokacijom prištinskih vlasti u odnosu na ruskog državljanina, suradnika UNMIK-a Mihajila Krasnoščekova. Tražimo neodložno oslobođenje Rusa i pozivanje na odgovornost svih koji su krivi za ovaj vapijući incident”, citiraju beogradski mediji poruku ruskog veleposlanika Aleksandra Čepurina.

Uhićenog Rusa spominjao i Tachi

U akciji kosovskih specijalaca, koju Priština objašnjava borbom protiv organiziranog kriminala, jutros je na sjeveru Kosova uhićeno više osoba, među kojima i pripadnici Kosovske policijske službe. Beograd akciju smatra provokacijom i zastrašivanjem Srba, a srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zapovjedio je zbog toga stanje pune borbene pripravnosti za postrojbe Vojske Srbije i nagovijestio mogućnost vojne intervencije u slučaju ugroze srpskog stanovništva na Kosovu.

U svom odgovoru Vučiću predsjednik Kosova Hashim Tachi kazao je, kako smo već pisali, da su u sklopu policijske akcije uhićeni ljudi različitih nacionalnosti, a ne samo Srbi, ističući pritom baš i jednog Rusa.

Zdravka Grund
Telegram autor
1587 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program