Politika & Kriminal

Rusko veleposlanstvo u Hrvatskoj na Facebooku zeza Amerikance koji mjesecima drame oko Huaweija

Mogla bi izbiti nova luda svađa između ruskog veleposlanstva u Hrvatskoj i Amerikanaca

Veleposlanstvo Rusije u Hrvatskoj danas je na službenom Facebook profilu podijelilo tekst portala net.hr o američkim upozorenjima Mađarskoj zbog suradnje te države s kineskim tehnološkim divom Huaweijem. To i nije pretjerano čudno budući da rusko veleposlanstvo često dijeli tekstove iz hrvatskih medija, ali uz objavu su dodali i zgodan komentar. Očito su uočili super priliku da malo bocnu Amerikance pa su se raspisali o “slobodi tržišta na američki način”.

Napisali su, dakle, ovako: “SAD kaže: Nemojte kupovati ruski plin, jer je jeftiniji od američkog. Nemojte kupovati jeftiniji kineski Huawei, jer nećemo vas moći više pratiti. Nemojte kupovati ruske, švedske ili izraelske avione, kad imate skuplje američke. Toliko o slobodi tržišta na američki način”, napisali su Rusi i dodali hashtag #MakeAmericaGreatAgain

Već su se znali kačiti

U nešto više od sat vremena njihova objava je prikupila šezdesetak lajkova i nije ludo popularna, ali još uvijek postoji šansa da im Amerikanci odgovore pa da stvari postanu zabavne. To ne bi bio prvi put da se predstavnici dvije velesile u Hrvatskoj pokače na društvenim mrežama. Još se sjećamo prošlog ljeta i utakmice Hrvatske i Rusije na Svjetskom prvenstvu, kada je američki veleposlanik Robert Kohorst na Twitteru objavio da će navijati za nas.

Njegov tvit su dočekali Rusi koji su na Facebook profilu Veleposlanstva spremno nabrojali neke probleme u čijem bi rješavanju američka podrška Hrvatskoj koristila više nego navijanje u nogometu. “Hoće li SAD možda još platiti LNG, pomoći Agrokoru ili ukinuti vize za Hrvate?”, napisali su tada.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu