Politika & Kriminal

Ružan incident u Šibeniku: netko je provalio u pravoslavnu crkvu, razbacao stvari i razbio brave

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević incident je komentirao na svom profilu

Netko je sinoć provalio u pravoslavni hram u Šibeniku, objavila je eparhija dalmatinska na službenoj Facebook stranici. Prema fotografijama i priopćenju koje su objavili, razvaljena su ulazna vrata, kao i sve ostale brave u crkvi, a inventar crkve je razbacan.

“Pričinjena je veća materijalna šteta”, piše u objavi eparhije dalmatinske na Facebooku. “Ovaj incident izazvao je tugu i žaljenje Šibenčana, kako pravoslavne, tako i onih katoličke vjeroispovijesti koji nerijetko posjećuju ovaj sveti hram radi razgovora i molitve”.

ПРОВАЉЕНО У ШИБЕНСКИ ХРАМ СВЕТОГ СПАСАУ ноћи измећу петка и суботе (6. 3. 2021.) непознати починилац провалио је у Храм…

Posted by Епархија далматинска on Saturday, March 6, 2021

Šibenska policija izašla je na uviđaj, a istraga o ovom događaju trenutno je u toku. Potpredsjednik Vlade Boris Milošević incident je komentirao na svom profilu.

“Volim ovaj hram, njegovu ulicu i malo groblje koje ga okružuje u centru grada i zato sam tužan zbog provale. U njega sam išao kao dijete i on je dio identiteta Šibenika. Očekujem da će počinitelj biti pronađen”, napisao je Milošević.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu