Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Ryanair se narugao Đokovićevoj izjavi da nije antivakser: 'Mi nismo aviokompanija, ali letimo'

Đoković je u intervjuu govorio o cijepljenju te je poručio da su mu principi važniji od titula

FOTO: screenshot bbc

Nakon što je tenisač Novak Đoković u u ekskluzivnom intervjuu za BBC rekao da “nije antivakser”, ali da bi žrtvovao trofeje da se mora cijepiti, na Twitteru mu se narugala niskobudžetna aviokompanija Ryanair. “Nismo aviokompanija, ali letimo”, napisali su te priložili screenshot naslova izvornog članka s BBC-a.

Objavu aviokompanije su lajkale tisuće korisnika, ali neki su ih i kritizirali. “Šala vam je loša kao i kompanija”, napisao im je jedan pratitelj. “Vrlo dobar besplatan marketing”, napisao je, pak, drugi Twitteraš.

 

‘Cijena koju je voljan platiti’

Đoković je prvom intervjuu nakon drame oko vize u Australiji, između ostalog, rekao da ga se ne bi trebalo povezivati s antivakserskim pokretom te da on podržava pravo pojedinca na izbor. Na pitanje bi li zbog svog stava o cjepivu žrtvovao nastupe na teniskim natjecanjima, Đoković, koji nije cijepljen protiv covida, je rekao: “Da, to je cijena koju sam voljan platiti”.

“Meni su principi i pravo na odlučivanje o svome tijelu puno važniji od bilo koje titule ili ičega drugog. Pokušavam biti usklađen sa svojim tijelom koliko je god to moguće”, rekao je još. Đoković je u intervjuu kazao i da “drži svoj um otvorenim” po pitanju cijepljenja u budućnosti, “budući da svi tražimo najbolje moguće rješenje za okončati covid”.