Politika & Kriminal

S presice vrijedi istaknuti i moment u kojem premijer komentira Medvedov resor koji je godinu i pol šutio o Žinićevom stanu

Premijer se nije upuštao u priču o tome je li ministar Medved morao znati za slučaj na Borovju

14.11.2020., Zagreb - Konferencija za medije premijera Andreja Plenkovica u Banskim dvorima povodom rasta kreditnog rejtinga. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

“Ne znam je li znao, oni su se o ovom slučaju očitovali kao ministarstvo”, bilo je sve što je o ovome htio reći premijer

Kao što je nastojao biti što sažetiji oko slučaja župana Ive Žinića, prebacujući sav teret objašnjavanja nezgodne situacije u kojoj se našao na njega, premijer Andrej Plenković na netom završenoj tiskovnoj konferenciji nije bio pretjerano rječit ni oko Ministarstva branitelja.

Podsjetimo, Žinića to Ministarstvo od 2013. godine bezuspješno pokušava iseliti iz državnog stana kojeg župan sisačko-moslavački koristi na Borovju. No, o tome javnost ništa nije znala, iako je o tome koristi li Ivo Žinić državni stan prije dvadesetak mjeseci zastupničko pitanje Ministarstvu branitelja i Ministarstvu državne imovine uputio HSS-ovac Željko Lenart.

Neraspoloženi Plenković

Ministarstvo je Lenartu u moralo odgovoriti u roku od 30 dana, no kako bi odgovor značio da sisačko-moslavački župan, po mišljenju države, bespravno koristi stan, odgovora nije bilo punih više od godinu i pol dana. U današnjem spektakularnom objašnjenju tvrde da su šutjeli jer su čekali – pravomoćnu sudsku presudu.

Plenković je odgovarajući na pitanje o tome zbog čega je ministarstvo šutjelo napomenuo kako pretpostavlja da se radilo o propustu. O tome je li za tu cijelu situaciju morao znati ministar branitelja i njegov bliski suradnik Tomo Medved, premijer također nije htio opširnije odgovarati. “Ne znam je li znao, oni su se o ovom slučaju očitovali kao ministarstvo”, bilo je sve što je o ovome htio reći premijer.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu