Sabor danas raspravlja o novom istražnom povjerenstvu za Agrokor. Šteta što svi znamo kako će to završiti

Odluku da se osnuje povjerenstvo predložio je Most i potpisalo 16 zastupnika

ZADNJA IZMJENA: lis 30, 2018

Sabor će danas raspravljati o oporbenom prijedlogu da se osnuje novo istražno povjerenstvo za Agrokor koje bi se bavilo okolnostima nastanka lex Agrokor, a posebno aferom Hotmail. Odluku da se osnuje povjerenstvo predložio je Most NL i potpisalo 16 zastupnika.

Zagovornici Povjerenstva ističu da ono mora utvrditi sve okolnosti vezane za utvrđivanje stanja u koncernu Agrokor te pripremu i donošenje lex Agrokor, posebno tko je, kada, kako i zašto donio odluku o modelu rješavanja problema u Agrokoru, okolnosti formiranja grupe Borg u tzv. aferi Hotmail i ulogu državnih dužnosnika u tome, kako je ta grupa izradila zakon itd.

Problemi s prošlim istražnim povjerenstvom

Prvo istražno povjerenstvo za Agrokor, ono iz prošle godine, zastalo je s radom zbog sudskog postupka. HDZ neće podržati oporbeni prijedlog, a razloge je objasnio predsjednik Sabora Gordan Jandroković. “HDZ neće podržati tu odluku iz istih razloga kao i zadnji put kad je oporba tražila osnivanje povjerenstva, razlog je što se vodi postupak, a jasno je iz zakona da se ne može voditi postupak pred sudom i imati istražno povjerenstvo”, rekao je Jandroković u ponedjeljak na Hrvatskom radiju.

Radni dan Sabor će u utorak početi izjašnjavanjem o amandmanima podnesenim na Konačni prijedlog Zakona o zdravstvenoj zaštiti te izmjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Glasovanje o amandmanima i samom zakonu bit će u srijedu kada će Sabor glasovati i o drugim raspravljenim točkama, te time zaključiti aktualnu sjednicu započetu sredinom rujna. Nova sjednica je u planu 14. studenoga.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program