Sad, kad demokrati objavljuju dokaze za Trumpov opoziv, u medijima su se pojavile nove ozbiljne optužbe u slučaju Ukrajine

Parnas, američki poduzetnik ukrajinskog podrijetla, rekao je da je Trump točno znao što se događa u Ukrajini

ZADNJA IZMJENA: sij 17, 2020
Foto: AFP

Donald Trump i drugi republikanski čelnici su znali sve o pritiscima koji su se činili na Ukrajinu kako bi kompromitirala Joea Bidena, bivšeg demokratskog potpredsjednika i kandidata na predsjedničkim izborima 2020., rekao je u razgovoru za mrežu MSNBC u srijedu navečer američki poduzetnik ukrajinskog podrijetla.

“Predsjednik Trump je točno znao što se događa, bio je obaviješten o mojim putovanjima, ništa nisam radio bez suglasnosti (Rudyja) Giulianija (osobni odvjetnik američkog predsjednika) i predsjednika”, rekao je Lev Parnas (47) koji je bio u pratnji svog odvjetnika i koji je u listopadu zajedno s drugim Giulianijevim suradnikom Igorom Frumanom optužen za kršenje zakona o financiranju predizbornih kampanja.

Parnas kaže da ga Trump poznaje

Parnas je usto rekao da je Donald Trump “lagao” kada je rekao da ga ne poznaje. “Nismo bili prijatelji (…) ali je znao tko smo, posebice tko sam jer sam puno puta bio u kontaktu s njim”, rekao je. Trump je u četvrtak opetovao da ne poznaje Parnasa. “Ne poznajem ga, ne mislim da sam s njim ikad razgovarao”, rekao je američki predsjednik iz Bijele kuće, priznajući da se možda fotografirao s njim.

Parnas je usto kazao da je od početka bilo jasno da su pritisci na Ukrajinu bili “u cijelosti” usmjereni na to da ugroze izglede Joea Bidena, a ne na borbu s korupcijom, što je glavni argument Donalda Trumpa.

I širi krug oko Trumpa je znao što radi

Usto je u razgovoru za New York Times i za CNN istaknuo da su neki republikanski čelnici bili upoznati s tim pritiscima, spomenuvši širi krug ljudi oko predsjednika, među kojima ministra pravosuđa Williama Barra, kalifornijskog zastupnika Devina Nunesa, drugog čovjeka Odbora za obavještajne službe Zastupničkog doma i još dvije osobe povezane s financiranjem kampanje za Trumpov reizbor.

Lev Parnas je dao ove izjave u trenutku kada demokrati u Kongresu objavljuju dokumente – fotografije i sms poruke – koji, čini se, potvrđuju da se ukrajinske vlasti pritiskalo da istraže poslovanje Huntera Bidena, sina Joea Bidena, bivšeg demokratskog potpredsjednika i kandidata na predsjedničkim izborima 2020.

Parnas je zajedno s Igorom Frumanom, također američkim građaninom ukrajinskog podrijetla, optužen da su skrivali strano podrijetlo donacija dobivenih 2018. za izborne kampanje, posebice podrijetlo 325.000 dolara isplaćenih za kampanju za reizbor Donalda Trumpa u svibnju 2018.

Ivan Luzar
Telegram autor
1798 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program