Samo petina SDP-ovaca plaća članarine. Grbin kaže da će im slati uplatnice na kućne adrese

Bliže se unutarstranački izbori na kojima mogu glasati samo članovi s plaćenim članarinama

ZADNJA IZMJENA: kol 7, 2020

Nakon neuspjeha SDP-a na parlamentarnim izborima, članovi te stranke dobit će priliku birati novo vodstvo. Uoči unutarstranačkih izbora raspisanih za 26. rujna, SDP se susreo s neočekivanim problemom – članarinu plaća samo jedna petina članova te stranke. Kako prema Statutu SDP-a glasati mogu samo oni članovi koji redovito podmiruju obaveze prema stranci, kandidat za novog predsjednika stranke, Peđa Grbin, objavio je kako će SDP svojim članovima slati uplatnice na kućne adrese.

“Drage SDP-ovke i SDP-ovci, pred nama je izborni proces u kojem biramo novo vodstvo stranke. U njemu ne mogu sudjelovati sve članice i članovi, već samo oni koji su uredno plaćali članarinu, a takvih je danas, zbog nerada odgovornih, tek 1/5!”, piše Grbin, koji dodaje kako zna da su mnogi njegovi stranački kolege prestali plaćati članarinu razočarani stanjem u stranci.

Gradnja novog SDP-a počinje plaćanjem članarine

No, SDP se može promijeniti, tvrdi Grbin, i poziva članove da političku reaktivaciju započnu ispunjavanjem uplatnica koje će im uskoro stići iz stranke. „Da bi izgradili novi SDP u kojem se nitko više ne osjeća isključenim potrebni su nam svi. Ovih ćete dana na svoje adrese, ponovo, nakon dugo vremena, dobiti uplatnice za članarinu. Ako možete, molim vas da ih iskoristite, podmirite dug i uključite se u izborni proces, jer samo tako možete sudjelovati u gradnji bolje stranke!”, objavio je Peđa Grbin na Facebooku.

Drage SDP-ovke i SDP-ovci, pred nama je izborni proces u kojem biramo novo vodstvo stranke. U njemu ne mogu sudjelovati…

Posted by Peđa Grbin on Friday, August 7, 2020

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program