Politika & Kriminal

Policija je došla po Sanadera, odveli su ga u Remetinec

Njegovi odvjetnici kažu da su sve saznali iz medija

04.04.2019., Kozarceva, Zagreb - Ivo Sanader pravomocno je nakon razmatranja Vrhovnog suda osudjen na 6 godina zatvora u slucaju Planinska.
Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Policija je upravo došla po Ivu Sanadera. Sanader je maloprije razgovarao s novinarima ispred svoje kuće u Kozarčevoj, nakon što mu je Vrhovni sud danas povisio kaznu na preko pet godina za aferu Planinska, te mu odredio istražni zatvor.

“Nema nikakvog dokaza. Ovo je smiješno, presuda je trebala pasti. Ponavljam da je riječ o predstavi i montiranom političkom procesu”, rekao je Sanader. Dodao je da će, ako policija dođe po njega, otići s njima, što je nešto iza 17 sati i učinio.

Presudu doznali iz medija

Njegovi odvjetnici rekli su kako još uvijek nisu dobili nikakvo rješenje te da su sve doznali iz medija. “Mi smo sve saznali od medija, to tako ovdje ide”, rekla je Jadranka Sloković.

Vrhovni sud prihvatio je žalbu tužiteljstva na nepravomoćnu presudu kojom je Sanader osuđen na 4 i pol godine. Ova odluka znači da će bivši premijer morati u Remetinec budući da na odluku Vrhovnog suda RH koji mu je odredio istražni zatvor zbog kazne duže od pet godina, nema pravo žalbe.

Nastavite čitati