Politika & Kriminal

Sanaderovi odvjetnici kažnjeni s 10.000 kn jer nisu došli na sud. Zbog odugovlačenja, sutkinja traži da mu daju drugog odvjetnika

Sutkinja će podnijeti zahtjev da se Sanaderu dodijeli odvjetnik po službenoj dužnosti

08.11.2018., Zagreb - Na Zupanijskom sudu u Zagrebu odvjetnici Ivice Todorica, Jadranka Slokovic i Cedo Prodanovic nakon saslusanja o produljenju pritvora Ivici Todoricu dali su izjavu okupljenim medijima. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Sanaderove odvjetnike Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića sud je kaznio s novčanom kaznom zbog odugovlačenja sudskog postupka u aferi Fimi Medija. Svaki od njih tako mora platiti deset tisuća kuna.

Dogodilo se to nakon što se ni Prodanović ni Sloković danas nisu pojavili na zakazanom ročištu na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Prodanović se ispričao ročištem za Marinu Lovrić Merzel, dok je Sloković jučer sudu poslala liječničku dokumentaciju izvještavajući njome da je bolesna i da ima visoku temperaturu.

Zahtjev sutkinje

To nisu prve odgode Sanaderovih odvjetnika – u prosincu su bile još dvije. Sloković se na sudu zbog bolesti nije mogla pojaviti 10. prosinca, a Prodanović dan kasnije 11. prosinca. Prema pojašnjenju sudskog vijeća, 11.12.2019. je otkriveno da je Sloković, samo dan nakon što je javila da je bolesna, bila na drugom ročištu, dok Prodanović nikad nije dostavio liječničku dokumentaciju.

Sutkinja će podnijeti zahtjev predsjedniku suda da se Sanaderu dodijeli odvjetnik po službenoj dužnosti jer smatra da njegovi odvjetnici odugovlače postupak. Sanader je trebao početi iznositi svoju obranu u slučaju Fimi Medija.

Nastavite čitati