Saudijski veleposlanik sve je zgrozio odgovorom na pitanje o bombardiranju Jemena

Usporedio je to s pitanjem hoće li prestati tući svoju ženu

ZADNJA IZMJENA: stu. 11, 2016
Foto: screenshot

Princ Abdulah Al-Saud, veleposlanik Saudijske Arabije u Sjedinjenim Državama, prilično je iznenadio javnost svojim odgovorom na upit novinara o bombardiranju Saudijske Arabije u Jemenu.

“Hoćete li nastaviti koristiti kazetne bombe u Jemenu?” pitali su ga novinari. “To je kao da pitate; hoćeš li prestati tući svoju ženu?” odgovorio je Al Saud, a onda prasnuo u smijeh. “Da ili ne?” nastavili su novinar s upitomi želeći dobiti odgovor. “Vi ste politički operatori”, potom je rekao i dodao kako on nije političar.

Glavni govornik na konferenciji

Do ove prilično bizarne epizode došlo je prošlog tjedna na konferenciji na kojoj su sudjelovale strane naftne tvrtke Chevron, Exxon Mobile i Conoco Phillips i proizvođači oružja Lockheed Martin, Raytheon i Boeing. Saudijski veleposlanik bio je glavni govornik. Bombardiranje Jemena od strane saudijske koalicije Al-Saud je nazvao pravednim i legitimnim.

Saudijska Arabija je počela bombardirati Jemen u ožujku 2015. godine. Prema podacima UN-a, u sukobima je zasad stradalo oko 10 tisuća ljudi, a za najveći broj stradalih odgovorna je upravo Saudijska Arabija.

Tajana Vlašić
Telegram autor
94 članka Više o autoru