Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Savjeti predsjednika: 'Borite se za svaki euro, jer to je jedino što postoji u EU. Niste dovoljno? Prekorite se'

'U vođenju poslova države treba biti proračunat i sebičan', rekao je Milanović

FOTO: Screenshot/HRT

Predsjednik RH Zoran Milanović poručio je u četvrtak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Petrijanca da se treba boriti za svaki euro iz EU fondova “jer je to naš novac”, a Petrijance je pozvao da i dalje budu strogi i organizirani “jer ne žive od rente nego od teškog rada”.

„Borite se za svaki euro. Svaki euro koji ne iskoristimo je bačen euro jer to je jedino što postoji u EU, posebno danas kada smo već skoro deset godina članica“, rekao predsjednik Milanović u obraćanju povodom Dana Općine i blagdana Svetog Petra i Pavla.

Dodao je da je dužnost svih onih koji su u prilici da taj novac uzimaju. “To je naš novac, nitko se zbog toga ne treba zahvaljivati nego treba sebe prekoriti ako u tome ne budemo dovoljno agilni. Dakle, borite se za svaki euro”, istaknuo je.

‘U vođenju poslova države treba biti proračunat i sebičan’

Rekao je i da je Hrvatska u devet godina iz fondova EU povukla 45 milijardi kuna više nego što je uplatila. Kazao je i kako oni koji vode državne poslove moraju uvijek i prije svega imati samo hrvatske interese te da ‘u vođenju poslova države treba biti proračunat i sebičan’.

Kazao je kako sebičnost u vođenju posla ne znači pakost, zluradost, pokvarenost, nego orijentaciju na sebe i na svoje interese kada su u pitanju novac, zaštita okoliša, čistoća prostora u kojem živimo, odnosi sa susjedima, prava i sudbina hrvatskog naroda u susjednim državama.

„To je prije svega BiH jer oni tamo nisu pali s kruške jer žive već tisuću godina. Naša je dužnost, ne da tamo uredujemo oružjem, nego da budemo pravedni i strogi prema nekima koji krše pravila. To su naši poslovi”, poručio je Milanović.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više