SDP će kažnjavati one zastupnike koji ne dođu na glasanje o Mariću, prijeti im i izbacivanje iz stranke

Bauk je rekao kako su svi, i Milanka Opačić, potvrdili dolazak

ZADNJA IZMJENA: svi 3, 2017
Foto: PIXSELL

SDP će sankcionirati one saborske zastupnike koji će eventualno opstruirati glasanje o nepovjerenju ministru financija Zdravku Mariću. Ti zastupnici bi mogli biti i izbrisani iz članstva stranke.

Naime, oni koji se ne pojave u Saboru na glasanju, budu suzdržani ili glasuju protiv Marićeva opoziva zapravo krše Poslovnik Kluba zastupnika SDP-a. Protiv njih će se pokrenuti posutupak brisanja iz članstva Informacije o tome je za Jutarnji list potvrdio predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

Svi zastupnici su potvrdili dolazak

Bauk je rekao i kako je svim zastupnicima poslao obavijest o tome da je dolazak i glasanje obavezno, a kaže i da su mu svi potvrdili dolazak. Rekao je kako će doći i Milanka Opačić , iako je u utorak sama rekla kako će biti spriječena zbog obiteljskih problema. Bauk je sada rekao da će joj stranka pomoći da ih riješi te stvoriti preduvjete da i ona glasuje. “Ako bi se dogodilo da netko ne dođe na sjednicu i ne glasa, kao predsjednik Kluba o tome bi obavjestio Predsjedništvo SDP koje bi razgovaralo o njegovom isključenju iz stranke”, pojašnjava Bauk.

Opačić je pak u današnjem razgovoru za Dnevnik.hr i sama potvrdila kako će pokušati ispoštovati odluku stranke, ali je i ponovila kako zapravo smatra kako ovo nije pogodan trenutak za rušenje ministra financija i izazivanje izvanrednih izbora. “Svoj sam stav izrekla i činjenicom da nisam svoj potpis stavila na stranački zahtjev za opozivom o čemu je bio informiran i predsjednik stranke. No, poštujući većinu, u stranci koju sam stvarala i u kojoj djelujem aktivno već 26 godina, ne mislim stvarati probleme i ugrožavati inicijativu stranačkog vodstva ma što god o njoj mislila,” rekla je Opačić.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program