Politika & Kriminal

SDP danas odlučuje o Mirandu Mrsiću; dosta je izgledno da će ga izbaciti iz stranke

Prema neslužbenim informacijama, Glavni odbor će glasati o izbacivanju Mrsića

24.03.2018., Zagreb - Dolazak clanova SDP-a na sjednicu Predsjednistva stranke. Mirando Mrsic.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Mirando Mrsić danas bi mogao biti izbačen iz SDP-a. O sudbini bivšeg SDP-ovog ministra jutros je raspravljalo Predsjedništvo stranke, a prema neslužbenim informacijama većina ih je odlučila da Glavni odbor glasa o izbacivanju Mrsića iz stranke. Sjednica Glavnog odbora počinje u 10.30.

Mrsić već dulje vrijeme otvoreno kritizira stranačko vodstvo predvođeno predsjednikom stranke Davorom Bernardićem, a problem je sada nastao kada je Mrsić samoinicijativno, bez podrške stranke, u Saboru predložio prijedlog izmjena Zakona o doprinosima.

Oglušio se o zahtjev stranke

SDP je od njega zatražio da svoj prijedlog povuče uz obrazloženje kako će njihov Klub zastupnika predložiti bolji, dorađeniji prijedlog. Međutim, Mrsić je to odbio napraviti.

Jutros se kratko pojavio na sjednici Predsjedništva. Zatražio je pisano obrazloženje o razlozima zašto bi trebao povući svoj prijedlog Zakona, a onda nakon 15-ak minuta otišao.

‘Nijedan pojedinac nije iznad stranke’

Da je Mrsićevo izbacivanje realna solucija, bilo je jasno već jutros uoči sjednice stranačkih tijela. Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, jedan od bliskih suradnika Bernardića, tada je dao izjavu u kojoj je po pitanju Mrsića naveo kako “nijedan pojedinac nije iznad stranke”.

Kazao je i kako u SDP-u nema problema, i kako zastupnici provode politiku stranke, “osim par pojedinaca, čija je Mrsić metafora”.

Odluka na Glavnom odboru

“Evo kolega sad odbija provoditi stav Predsjedništva oko prijedloga zakona o doprinosima. Postoje razne konzekvence za takvo ponašanje, a Mrsić je neke, poput opomene pred isključenje, već iskoristio. Nadam se da će povući svoj prijedlog zakona, kako je Predsjedništvo i zaključilo”, poručio je Komadina.

No, jasno je da Mrsić to odbija napraviti, pa će Glavni odbor sada odlučiti hoće li ga najstrože kazniti, izbacivanjem iz stranke.

Nastavite čitati