Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal SDP i partneri upravo su predstavili koaliciju s kojom idu na izbore. Zove se Restart

Oporbenu koaliciju čine SDP, HSS, HSU, GLAS i SNAGA

FOTO: Sandro Lendler

Čelnici stranaka SDP, HSS, HSU, GLAS i SNAGA predstavili su u subotu oporbenu koaliciju, nazvavši je Restart koalicija u kojoj će izaći na parlamentarne izbore koji se očekuju u srpnju, najavljujući ‘restart’ i potpuno novi početak budućnosti Hrvatske. Čelnici tih stranaka Davor Bernardić, Krešo Beljak, Silvano Hrelja, Anka Mrak Taritaš i Goran Aleksić predstavili su, kako je rekao predsjednik SDP-a Bernardić, Restart koaliciju za novi početak Hrvatske.

Naše ime je naš program, pojasnio je Bernardić zašto su se nazvali “Restart koalicija”. “Želimo napisati potpuno novu knjigu, želimo potpuno novi početak Hrvatske koja ima budućnost“, izjavio je Bernardić na predstavljanju oporbenog predizbornog saveza, istaknuvši da će biti vlast koja donosi odluke i provodi odluke.

‘Stožer za obranu Hrvatske od HDZ-a’

Mi vjerujemo u novu politiku – politiku iskrenosti, hrabrosti i povjerenja, naglasio je i dodao da će, kada dođu na vlast, srezati broj ministarstava, neefikasnu državnu upravu, broj županija i općina i provesti reforme, ponajprije u pravosuđu i obrazovanju. Vratit će, dodao je, povjerenje građana u sustav i institucije.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš kazala je da predstavljaju novi stožer – stožer za obranu Hrvatske od HDZ-a. Bernardić je ranije najavio da se, uz stranke već okupljene u koaliciju, o predizbornom savezu razgovara i s mnogim županima, gradonačelnicima i načelnicima, kao i sa strankama koje su jake na regionalnoj razini poput PGS-a i IDS-a.

Za sada je izgledno da bi se na SDP-ovoj predizbornoj listi mogao naći i nekadašnji HSS-ovac, a danas nezavisni bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više