SDP ima novi ingeniozni plan za spas, namjeravaju koalirati s čuvenim gospodinom Špikom

Jutarnji piše da Bernardić planira 'ambiciozan projekt ujedinjenja svih umirovljeničkih stranaka'

ZADNJA IZMJENA: lis. 12, 2017

U tiskanom izdanju Jutarnjeg novinarka Ivanka Toma piše kako su predsjednici umirovljeničkih stranaka u posljednje vrijeme u intenzivnom kontaktu s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem.

U pozadini njihovih susreta je, citiramo, “ambiciozni projekt koji bi se realizirao kroz nekoliko faza, a u konačnici bi rezultirao velikom koalicijom SDP-a i umirovljenika”. U tekstu je i izjava Rajka Ostojića, potpredsjednika stranke, koji je potvrdio kako su predsjednici umirovljeničkih stranaka službeno pozvani u središnjicu na Iblerovom.

Nije, treba napomenuti, eksplicitno potvrdio planove o koaliciji; govorio je kako okupljaju predstavnike svih umirovljeničkih stranaka jer ih žele čuti, “posebno u ovom trenutku kad su ugrožena određena prava zbog izloženosti mirovinskih fondova Agrokoru”. No na pitanje novinarke Jutarnjeg o koaliciji, izjavio je kako su “otvoreni za razgovore”.

Istaknuti istupi živopisnog gospodina Špike

U kombinacijama za potencijalnu koaliciju su Stranka umirovljenika – koja je ljetos otišla u stečaj, zatim HSU, koji je ionako u koaliciji s SDP-om, te Blok umirovljenika zajedno koji vodi čuveni Milivoj Špika. Ako ste slučajno zaboravili, to je onaj osebujni gospodin koji je dan prije ostavke Tomislava Karamarka još tvrdio da je HDZ “presložio novu parlamentarnu većinu”.

U međuvremenu je prelazio u klub Milana Bandića, svojedobno je konstatirao kako je 10. travnja “povijesni dan” i tako dalje. Među njegove istaknutije istupe svakako spada i ovaj video u kojem se nominira za ministra u Vladi gospodina Milana Bandića: