SDP je upravo najavio kako pokreću interpelaciju Vlade zbog neprovođenja reformi

Predlažu i formiranje posebnog tijela koje bi pratilo kako idu reforme

ZADNJA IZMJENA: ožu 16, 2018
Foto: N1 screenshot

SDP u saborsku proceduru upućuje interpelaciju o radu Vlade radi neuspjeha o provođenju strukturnih reformi, objavio je predsjednik saborskog Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk na konferenciji za medije u Saboru.

Saborski zastupnik Peđa Grbin kazao je kako je Vlada u potpunosti zakazala u provođenju nacionalnog programa reformi, te kako je to pokazalo izvješće Europske komisije.

“SDP je upućivao nekoliko interpelacija, nažalost, vladajući niti jednu nisu pustili u raspravu. Izmjenama Poslovnika omogućili smo da te rasprave dođu na dnevni red. Ova interpelacija se odnosi na to kada će Vlada početi radti svoj posao, odnosno provoditi reforme kako bi Hrvatska mogla početi funkcionirati kao normalna država”, rekao je Grbin.

Tijelo za praćenje reformi

Interpelacijom, kazao je, traže da im Vlada dostavi detaljno izvjeđće o provođenju reformi i da se svaka dva mjeseca Saboru dostavlja izvješće o provođenju reformi. “Ovom interpelacijom predvidjeli smo i osnivanje nacionalnog tijela koje bi na razini Sabora kontinuirano pratilo provođenje nacionalnog plana reformi”, rekao je Grbin.

Inače, na neprovođenje reformi Hrvatsku je početkom mjeseca upozorila Europska komisija, a danas je na isto upozorila kredita agencija Moody’s.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program