Politika & Kriminal

SDP-u i dalje ide super; u sedam dana iz stranke su im otišla dva člana Glavnog odbora

Stranku su posljednji dana napustili Darko Vrdoljak i Damir Vučak

Zagreb: SDP predstavio zdravstvenu politiku 13.11.2018., Zagreb - Na konferenciji za medije SDP-a u sjedistu stranke predstavljena je SDP-ova zdravstvena politika. Predsjednik SDP-a Davor Bernardic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nakon posljednjeg mjesečnog istraživanja o rejtingu stranaka, prema kojem je Živi zid prestigao SDP, u medijima se pojavljuju nove nezgodne informacije o situaciji i Bernardićevoj stranci.

Večernji list danas piše kako su stranku u posljednjih tjedan dana napustila i dva člana Glavnog odbora. Radi se o Darku Vrdoljaku koji je bio i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra te o Damiru Vučaku, članu Predsjednštva SDP-a Šibensko-kninske županije.

Uz Vučaka, iz šibenskog SDP-a otišlo još dvoje ljudi

Osim Vučaka koji je bio član Glavnog odbora SDP-a, otišlo je još dvoje članova šibenskog SDP-a; Boris Mravinac i Ivana Lemac Galić koja je bila članica Predsjedništva foruma žena GO SDP Šibenik.

I njih troje uglavnom ponavljaju razloge koje su dosad iznosili oni koji su napuštali SDP. Kažu kako nisu zadovoljni Bernardićevim radom ni smjerom u kojem ide stranka.

SDP je, inače, dosad napustilo i osmero saborskih zastupnika, a posljednja je Ana Komparić Devčić koja se pridružila Bandićevu saborskom klubu. Nakon što su SDP napustili Vrdoljak i Vučko, najviše tijelo stranke, Glavni odbor je sa 103 člana spao na 95 članova.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu