Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal SDP-u i dalje ide super; u sedam dana iz stranke su im otišla dva člana Glavnog odbora

Stranku su posljednji dana napustili Darko Vrdoljak i Damir Vučak

Zagreb: SDP predstavio zdravstvenu politiku 13.11.2018., Zagreb - Na konferenciji za medije SDP-a u sjedistu stranke predstavljena je SDP-ova zdravstvena politika. Predsjednik SDP-a Davor Bernardic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nakon posljednjeg mjesečnog istraživanja o rejtingu stranaka, prema kojem je Živi zid prestigao SDP, u medijima se pojavljuju nove nezgodne informacije o situaciji i Bernardićevoj stranci.

Večernji list danas piše kako su stranku u posljednjih tjedan dana napustila i dva člana Glavnog odbora. Radi se o Darku Vrdoljaku koji je bio i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra te o Damiru Vučaku, članu Predsjednštva SDP-a Šibensko-kninske županije.

Uz Vučaka, iz šibenskog SDP-a otišlo još dvoje ljudi

Osim Vučaka koji je bio član Glavnog odbora SDP-a, otišlo je još dvoje članova šibenskog SDP-a; Boris Mravinac i Ivana Lemac Galić koja je bila članica Predsjedništva foruma žena GO SDP Šibenik.

I njih troje uglavnom ponavljaju razloge koje su dosad iznosili oni koji su napuštali SDP. Kažu kako nisu zadovoljni Bernardićevim radom ni smjerom u kojem ide stranka.

SDP je, inače, dosad napustilo i osmero saborskih zastupnika, a posljednja je Ana Komparić Devčić koja se pridružila Bandićevu saborskom klubu. Nakon što su SDP napustili Vrdoljak i Vučko, najviše tijelo stranke, Glavni odbor je sa 103 člana spao na 95 članova.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više