Sedlar i Bujanec nemaju sreće; krenuli su u Australiju promovirati Sedlarov film pa su im ukinuli vize

Navodno su im već odobrene vize ukinute jer su kao razlog putovanja naveli turizam, a ne posao

ZADNJA IZMJENA: stu 22, 2018
Foto: PIXSELL

Jakov Sedlar ovog je vikenda trebao u Australiji promovirati svoj film ‘Hrvati i Australija’, a uz njega je trebao biti i Velimir Bujanec. No, čini se da to neće biti moguće jer je obojici, naime, uskraćena viza za Australiju.

Vijest da mu je ukinuta viza prvi je jučer objavio Bujanec, na svom Facebooku. Za to je optužio “cro-udbašku” i “srbijansku diplomaciju”. “Žalostan sam što ovaj vikend ipak neću moći biti nazočan australskoj premijeri novogfilma našeg uvaženog redatelja Jakova Sedlara ‘Hrvati i Australija’. Iako sam uredno dobio australsku vizu još 26. listopada ove godine, ona je na sam dan putovanja poništena, iz meni (ne)poznatih razloga. Ne znam je li u konkretnom slučaju riječ o ‘zasluzi’ cro-udbaške ili srbijanske diplomacije, no, opće je poznato da je ova druga ipak nešto sposobnija…”, napisao je gospodin Bujanec.

Rekli su da idu turistički, a ne poslovno

U međuvremenu se pojavila vijest, doduše još uvijek nepotvrđena, da je viza ukinuta i gospodinu Sedlaru. Redatelju, doznaje Fenix Magazin (hrvatski portal iz Frankfurta) prilikom ukrcavanja u Los Angelesu, nije dozvoljeno ukrcavanje u avion zbog poništene vize. Inače, Sedlar je navodno zbog prijašnjih putovanja već imao australsku vizu koja mu je vrijedila pet godina.

Kao neslužbeni razlog ukidanja vize spominje se činjenica da su obojica kao razlog svog dolaska u Australiju, navodno, naveli turizam, dok se odlazak na premijeru, izgleda, smatra, poslovnim putovanjem.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program