Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Šef HND-a nakon istupa urednice Slobodne: ‘Ponudila je ispriku koja to nije. Trebala bi dati ostavku’

Hrvoje Zovko kaže da je stav HND-a poznat i neće se mijenjati. 'Bilo bi časno da podnese ostavku', komentirao je

“Ovo je isprika koja to nije”, komentirao je predsjednik HND-a, Hrvoje Zovko, današnju reakciju glavne urednice Slobodne Dalmacije koja se konačno oglasila na temu naslovnice koju su osudili brojni pojedinci, društva, udruge i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

‘Ispričavam se svima koje je naš način prezentacije teme povrijedio’, sukus je današnje reakcije urednice Sandre Lapende Lemo koju možete pročitati ovdje.

“Umjesto da podnese ostavku, zajedno s cijelim uredničkim timom, ona i dalje govori kako su ukazivali na manjkavosti sustava”, kazao je u subotu navečer za Telegram Hrvoje Zovko, ponavljajući kako “tekstovi i naslovnica o kojima razgovaramo spadaju među najgore stvari koje su se u domaćem novinarstvu dogodile posljednjih godina”.

Prijava Vijeću časti

Predsjednik HND-a upozorio je na činjenicu kako je Slobodna Dalmacija danas objavila članak glavne urednice kojim je ponovno opravdavala naslovnicu od četvrtka koja je skandalizirala zemlju. “Prije objave te navodne isprike, u tekstu objavljenom u tiskanom izdanju brani svoje postupke, a argumentirane kritike javnosti i struke naziva valom zapjenjenih uvreda”.

Hrvoje Zovko dodao je kako je stav HND-a jasan i neće se mijenjati. Pozivaju kompletno uredništvo da podnese ostavke i pripremaju prijavu Vijeću časti. “Neshvatljivo je da se ovakva haranga događa u 2021. u zemlji članici EU-a”, komentirao je i dodao kako je “šokiran cijelim tekstom i obranom neobranjivog, kao i cijela javnost koja je taj tekst osudila”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više