Šef HSS-a dosta uvjereno priča da idemo na izvanredne izbore. Ima i datum – 5. siječnja

'Izbori se približavaju', kaže Beljak ističući kako je HSS za njih spreman

ZADNJA IZMJENA: lis 15, 2019
Foto: Screenshot/N1

Nakon što je HNS zaprijetio premijeru izlaskom iz koalicije ako ne podigne plaće školskim radnicima, a potom je istu prijetnju iznio i Milan Bandić, navodeći kako neće glasati za prijedloge Vlade dok se učiteljima ne podignu plaće, u javnosti se sve više šuška o prijevremenim izborima.

Situaciju u kojoj se Andrej Plenković našao za N1 je komentirao i šef HSS-a Krešo Beljak, koji je kazao kako se Plenković ne bi trebao previše oslanjati na većinu “jer su oni izdajice”. Pritom je iznio i informaciju da bismo na izvanredne izbore mogli 5. siječnja iduće godine.

Izbori sve bliže

“Tko jednom izda, izdat će ponovo. Ovisiti o onima koji su izdali svoje birače govori da su Plenkoviću daske jako skliske. Već dvije i pol godine je takva situacija. Nikada se ne zna što se događa u glavama ljudi koji su jednom već izdali… Prema mojim informacijama, bit će izvanredni izbori i to 5. siječnja. Bili ili ne bili, bit će za godinu dana, izbori se približavaju”, kazao je Beljak.

U HSS-u su, rekao je potom, spremni na izbore. A isto tvrdi i za svoje partnere. “HDZ neće riskirati da ide na izbore da bi bili gubitnici. Oni će diktirati kako će se i što događati u Hrvatskoj Vladi. Ako idemo na prijevremene izbore, HDZ će raditi na tome da uhvati što bolju startnu poziciju, pa će oni sami diktirati tempo”, kazao je Beljak.

Zdravka Grund
Telegram autor
1768 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program