Politika & Kriminal

Šef splitsko-dalmatinske Skupštine na zebri naletio na dijete pa otišao. Priznao tek kad je vidio da ga traži policija

Jutros se oglasio na Facebooku, prepričao je kako je naletio na 'mlađu žensku osobu'

16.08.2021., Split - U trecem pokusaju konstituirana Skupstina Splitsko-dalmatinske zupanije i za predsjednika izabran Mate Simundic.
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jučer je objavljena vijest kako je u Splitu oko 16:30 sati na kolniku Zrinsko Frankopanske ulice došlo do prometne nesreće u kojoj je nepoznata osoba automobilom naletjela na dijete i pobjegla. Dijete je, srećom, zadobilo lakše tjelesne ozljede. Policija je građane zamolila da se jave sa svim informacijama koje bi mogle dovesti do vozača koji je skrivio nesreću.

Danas ujutro na Facebooku se, naizgled ničim izazvan, oglasio Mate Šimundić, član Domovinskog pokreta i predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Objavio je kako je sudjelovao u prometnoj u kojoj je ozlijeđena “mlađa ženska osoba”. Herojski je napisao kako mu je dužnost o tome obavijestiti javnost.

“Dužnost mi je obavijestiti javnost kako sam jučer u popodnevnim satima sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je lakše ozlijeđena mlađa ženska osoba. Naime, zbog kiše i loše vidljivosti kasno sam primijetio pješakinju koja se naglo stvorila iza drugog vozila te sam istu bočnom stranom automobila oborio na pješačkom prijelazu. Isti tren sam izašao iz vozila i pitao pješakinju, koja se sama odmah ustala, je li dobro i treba li ju negdje odvesti. Odgovorila je kako je dobro i da ne treba ništa. Budući da pješakinja na sebi nije imala nikakvih vidljivih ozljeda, a kazala je na moj ponovljeni upit da je sve u redu i da ne treba ništa, napustio sam mjesto udesa. Žao mi je što nisam stigao uzeti kontakt unesreće osobe te ju ovom prilikom molim da mi se javi”, napisao je Šimundić.

[NESREĆA]Dužnost mi je obavijestiti javnost kako sam jučer u popodnevnim satima sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj…

Posted by Mate Šimundić on Thursday, October 7, 2021

Sad ga ‘ljudski’ zanima kako se osjeća

No, ubrzo je postalo jasno kako su dva spomenuta slučaja povezana te kako se šef Skupštine javio tek nakon što je shvatio da ga traži policija. Kad je vidio vijesti na portalima, odlučio se sam prijaviti.

“Policiji sam se javio u trenutku kada sam vidio obavijest na portalima kako se traži sudionik u nesreći koja se dogodila upravo u Zrinsko Frankopanskoj ulici te kako se traži točno određena marka vozila. Odmah sam znao kako se radi o meni i otišao sam do postaje prometne policije. Obavijest je na portalima prenesena oko 23 h. Nažalost, ja sam je vidio tek oko 8 h ujutro, a u 8:30 sam bio u policijskoj postaji. Navedena obavijest mi je bila i prva vijest kako se potražujem u vezi nesreće”, rekao je Šimundić za portal Index.

Tvrdi da ga sad ipak zanima kako je mlada pješakinja koja je sinoć završila u bolnici radi bolova, zbog čega je na kraju i pozvana policija. “U tom trenutku zbog prometa nisam mogao ostati duže s njom, ali od kada sam saznao kako je završila na Hitnoj, još sebi nisam došao. Ljudski, jednostavno bih želio vidjeti kako se osjeća”, objašnjava Šimundić za Index.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu