Politika & Kriminal

Šef Vinogradske za ostavku krivi Beroša: 'Sumnja u nas? Pa onda ću mu pomoći'

Čini se kako je došlo do jednog sastanka koji je prelio čašu

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk danas je u 14 sati sazvao konferenciju za medije na kojoj je objavio da podnosi ostavku na tu funkciju.

U sljedećih nekoliko dana obavljat će tehničke dužnosti, rekao je na početku konferencije za medije, a potom počeo čitati svoje priopćenje u kojemu je objasnio što je dovelo do njegove odluke o ostavci.

Progovorio je o Dijani Zadravec za koju kaže da je optuživala kolegice i kolege te da je svatko tko joj je proturječio završio na crnoj listi. Kaže da se ona u jednom trenutku sastala s ministrom Vilijem Berošem, a čini se kako je taj sastanak bio jedan od prijelomnih trenutaka za ostavku Vatavuka.

‘Upoznala je ministra sa svojom istinom’

Nakon što je progovorio o tome kako je Zadravec optuživala kolege i kolegice poručio je kako dolazimo do bitnih stvari. “Ona slavodobitno u medijima objavljuje kako je ona razgovarala s ministrom zdravstva kojeg je, eto, upoznala sa svojom istinom jer je on, tobože, informiran samo od druge strane”, počinje Vatavuk.

Kaže kako su druga strana po njoj v.d. ravnatelja bolnice, predsjednik Upravnog vijeća te inspekcije koje je u bolnicu poslao sam ministar.

“Poslije kraćeg razgovora s ministrom shvatio sam da on dvoji oko utemeljenosti odluke o smjeni Dijane Zadravec s mjesta predstojnice Zavoda za radiologiju. Sumnja u kompetentnost pravne službe bolnice da preispituje odluke Upravnog vijeća na čijem je čelu državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i ministrov najbliži suradnik”, ispričao je Vatavuk.

‘Što mi je ostalo drugo nego pomoći ministru’

“Jednom riječju, što mi je ostalo drugo nego pomoći ministru u njegovoj rezerviranosti i dilemama kome pokloniti povjerenje. Odlučio sam stoga odstupiti s ove ionako za mene privremene dužnosti”, rekao je Vatavuk pa se zahvalio svim zaposlenicima i suradnicima na podršci.

Nakon njega su govorili liječnici Čulo i Kalousek, a kada su oni završili počela su pitanja novinara. Jedno od prvih je bilo “je li kap koja je prelila čašu sastanak Dijane Zadravec s ministrom Berošem”. “Nemojte da vam ponavljam ono što sam napisao, molim Vas”, rekao je.

Novinari su ga pitali i je li sada kao liječnik osjetio politiku na svojoj koži. Najprije kaže da svi svakodnevno osjetimo politiku od tržnice do kupnje automobila. Upitan je li to osjetio na mjestu v.d. ravnatelja kaže tek: “Lagao bih vam da nisam.”

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu