Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Šef Vrhovnog suda: 'Prva pomisao mi je bila da je dojava o bombi stigla jer su mi došli Ukrajinci'

Radovan Dobronić u trenutku dojave imao je važan sastanak

5.12.2022., Zagreb - Sudac Vrhovnog suda Radovan Dobronic dao je izjavu za medije oko dojava o bombi na vise sudova u RH. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
FOTO: Neva Zganec/PIXSELL

Jutros su pristigle dojave o bombama na sudove diljem Hrvatske, među njima i u Vrhovni sud, čiji je predsjednik Radovan Dobronić ustvrdio da smatra kako je to možda povezano s posjetom delegacije Vrhovnog suda Ukrajine.

“Danas otprilike oko 9.20 je meni došao pravosudni policajac i rekao da je stigla dojava o bombi i pitao je za dopuštenje tražim li ja da se napusti zgrada. Ja sam rekao da se napusti i to je bilo točno u trenutku kada smo imali sastanak s delegacijom Vrhovnog suda Ukrajine”, rekao je Dobronić, prenosi RTL.

Sastanak o procesuiranju ratnih zločina

Riječ je o posjetu u kojem je hrvatski Vrhovni sud ukrajinskom trebao prenijeti svoja iskustva vezana uz kaznene postupke povodom ratnih zločina. “I obavili smo taj uvodni dio. Morali smo ga prekinuti, ja sam tad rekao da napuste sud i sad čekamo da policija obavi svoj dio posla, vidjet ćemo koliko će to trajati, ako bude poduže trajalo onda od današnjeg dana vjerojatno neće biti ništa, a ako bude gotovo do 12h onda ćemo nastaviti dalje”, poručio je.

Na pitanje misli li da je dojava povezana s ukrajinskom delegacijom, sudac odgovara: “Mislim da je, uvijek to možemo nagađati, ali prva pomisao mi je bila da je povezano”, tvrdi. Dodao je da nije bilo panike te da su svi zaposlenici i oni koji su se našli u zgradi, bili evakuirani.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više