Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Šef zagrebačkog SDP-a: 'I dalje smo uz Možemo, iako nisu slušali struku. Sad moramo u rebalans proračuna'

'Cijelo vrijeme sam komunicirao određenu skepsu', uvjerava sad Gotovac

5.10.2020., Zagreb - U organizaciji Mosta nezavisnih lista u Novinarskom domu odrzan je okrugli stol Rad od kuce: Imamo li pravo na iskljucenje? 
Viktor Gotovac. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Gradski zastupnik i šef zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac komentirao je za HRT odluku Visokog upravnog suda koji je odluku zagrebačke vlasti o retroaktivnom ukidanju mjere roditelj odgojitelj ocijenio nezakonitom. Gotovac je kazao kako u SDP-u uvažavaju činjenicu da je pri donošenju odluke došlo do pravnih propusta.

“Cijelo vrijeme sam komunicirao određenu skepsu kako je i temeljem koje pravne osnove ova odluka na ovaj način donesena. Ostajemo pri tome da smo u partnerskom odnosu s platformom Možemo i nećemo propitkivati našu zajedničku namjeru da poboljšavamo grad”, kazao je. Kako kaže, ovo je “jedna prepreka na njihovom putu ali ne i u njihovom odnosu”. “Mi nećemo raditi probleme našim partnerima i ostajemo vjerni putu napretka”, kazao je.

Odgovorio je i na pitanje hoće li roditeljima odgojiteljima morati nadoknaditi sredstva. “Sud je imao senzibilitet i zapravo je donio privremenu mjeru kojom je odlučio da se mjera nastavlja i do odluke koja je danas uslijedila”, rekao je govoreći o ranijoj odluci Visokog upravnog suda. Taj sud je, naime, u travnju, donio odluku o privremenom obustavljanju smanjenja naknada iz mjere roditelj-odgojitelj i to do svoje odluke koja je stigla danas.

‘Struka nije bila dovoljno uvažena’

Gotovac je objasnio da zbog te odluke građani nisu ni na koji način doživjeli štetu. “No, s obzirom na to da ćemo sada imati primjenu ove odluke, morat ćemo u jednom trenutku donijeti rebalans proračuna i uračunati ovaj iznos koji će sada biti nužno platiti tim roditeljima u drugom dijelu ove godine kao nešto što je obaveza grada Zagreba”, kazao je.

Kaže, morat će “pronaći put iz ove situacije”. Posebno nje naglasio odgovornost predlagača koji, po njemu, treba uvažavati argumente prave struke i drugih struka za koje se, kaže, “sada pokazalo da nisu bile dovoljno uvažene.”

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više