Politika & Kriminal

Šefica splitskog Zavoda: 'Premda se broj novozaraženih smanjuje, još nismo mirni'

Danas sedam posto pozitivnih na ukupan broj testiranih

30.11.2020., Split - Epidemiolosko testiranje od danas se obavlja u splitskoj Trajektnoj luci na terminalu za kruzere. Na tom su mjestu dva odvojena punkta - jedan za osobe koje dolaze vozilom i koriste drive-in uslugu i drugi punkt za sve one koji dolaze na testiranje kao pjesaci.
Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske zupanije Zeljka Karin
Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin u subotu je rekla da se broj novozaraženih koronavirusom procentualno smanjuje, ali da još uvijek ne mogu biti mirni.

Karin je istaknula kako je 52 novooboljelih u subotu u Splitsko-dalmatinskoj županiji nešto više od sedam posto ukupno testiranih osoba te da se broj novooboljelih procentualno smanjuje. “Vjerujemo kako je to smanjenje novooboljelih zbog povećanja procijepljenosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali nas niti ove brojke ne zadovoljavaju i još nismo mirni,” poručila je.

Danas 52 novooboljelih u županiji

Na području Splitsko-dalmatinske županije, 52 su novooboljele osobe pozitivne na covid infekciju, od ukupno 696 obrađenih testova, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita, njih 24. Od ukupnog broja novooboljelih, 29 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno je 1086 osoba u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju u splitskom KBC-u je 86 covid-pozitivnih osoba od kojih je 10 na respiratoru, priopćeno je.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu