Politika & Kriminal

Šefica udruge Blokirani i kandidatkinja HDZ-a nije demantirala da je osuđena za prevaru (a planira tužiti Telegram)

Nije željela odgovoriti na triput ponovljeni upit je li zaista osuđena

20.11.2014., Slavonski Brod - Predstavnici najbrojnije hrvatske udruge, Udruge gradjana Blokirani upoznali Brodjane s aktivnostima udruge i razgovarali o mogucnostima zurne obustave blokada svih racuna koje se provode temeljem Ovrsnog zakona Republike Hrvatske. 
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Udruga Blokirani će zajedno s HDZ-om inicirati izmjenu Ovršnog zakona, istaknula je predsjednica udruge Miriam Kervatin na današnjoj konferenciji za novinare i pozvala sve blokirane i članove njihovih obitelji da im daju potporu te iskažu nepovjerenje aktualnoj vlasti na predstojećim parlamentarnim izborima.

Na presici su ispričali nekoliko priča ljudi čiji računi su pod ovrhama i zbog blokada nemaju novca ni za najosnovnije potrebe te obećali to promijeniti čim pobijede na izborima i smijene Vladu Zorana Milanovića.

“Pozivam svih 320 tisuća blokiranih da daju glas HDZ-u. Nama treba Vlada koja će brinuti za narod i koja će deblokirati Hrvatsku”, kazala je Kervatin. Na presici međutim nije opovrgnula da su njezini računi blokirani zbog privatnog duga, što je prošlog tjedna otkrio Telegram.

Posudba i nevraćanje duga

Podsjetimo, Kervatin je od prijateljice posudila 10 tisuća eura bez ugovora i nikad ih nije vratila. Kada ju je prijateljica tužila sudu zbog nevraćanja duga, Kervatin je tvrdila da novac nikada nije uzela. No, sud joj nije povjerovao i osuđena je za prijevaru.

Na triput ponovljeni upit je li zaista osuđena za prijevaru Kervatin je ponavljala samo jednu, očito dobro naučenu rečenicu: “Podnijela sam kaznenu prijavu protiv Telegrama”, odgovarala je umjesto jednostavnog da ili ne, piše portal Index. Nije odgovorila ni na pitanje bi li po novom ovršnom zakonu za koji se s HDZ-om zalaže morala vratiti dug prijateljici.

Ivan Domagoj Milošević, koji je s njom bio na presici u ime HDZ-a, jednako tako nije želio odgovoriti je li kandidiranje osobe osuđene za prijevaru slika novog i čistog HDZ-a.

Kandidatkinja osuđena za prijevaru

“Ovdje se radi o sudbinama stotina tisuća ljudi. Gospođa Kervatin je pokušala stvoriti novu vrijednost i u tome propala zahvaljujući vladi Zorana Milanovića”, ustvrdio je Milošević. Nije naodmet spomenuti da je on osobno sjedio u Vladi Jadranke Kosor u vrijeme donošenja sadašnjeg ovršnog zakona.

Ta činjenica udruzi Blokirani i njenoj predsjednici Kervatin ne smeta da daju podršku HDZ-u, baš kao što ni HDZ-u ne smeta kandidirati osobu osuđenu za prijevaru.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu