Politika & Kriminal

Šegoti nakon ureda pretražuju stan pa ide na ispitivanje u Uskok. Čeka se odluka o istražnom zatvoru

Bit će prevezeni u USKOK i ispitani, a onda slijedi odluka o istražnom zatvoru

13.09.2019., Zagreb - Patrik Segota, direktor Gradskih groblja. 
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Rano jutros uhićen je Patrik Šegota, bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb. Uhićen je u Dubrovniku, nakon čega je s istražiteljima krenuo za Zagreb.

Šegota je u Zagreb stigao danas oko 14 sati nakon čega je u pratnji policije otišao u svoj ured u Zagrebparkingu na Velesajmu gdje je obavljen pretres ureda. Trajao je gotovo dva sata, a Šegota je oko 16:20 sati s djelatnicima USKOK-a napustio Velesajam. N1 javlja kako je bivši šef Groblja nakon pretresa ureda s istražiteljima USKOK-a stigao u Slovensku ulicu u Zagrebu, gdje mu se nalazi stan. Pretres je u tijeku.

Očekuje se kako će Šegota, kao i ostalih četvero okrivljenika, uskoro biti dovedeni na ispitivanje u USKOK, a nakon toga će biti donesena odluka o istražnom zatvoru, javlja televizija N1.

Zašto je Šegota uhićen?

Ranije danas doznali smo kako istražitelji sumnjaju da je Šegota primio mito od oko 600 tisuća kuna. Taj je iznos dobio kako bi pogodovao Nenadu Bukovcu, građevinskom poduzetniku koji je u međuvremenu preminuo.

Prema Telegramovim izvorima, sumnja se da je Šegota Bukovcu pogodovao kod dodjele kućica na Mirogoju, kao i prilikom ugovaranja građevinskih radova na zagrebačkim grobljima.

Više o odnosima Šegote i pokojnog poduzetnika objavio je portal 24 sata. Neslužbeno im je potvrđeno kako bi Bukovec bio uhićen da je još uvijek živ, jer je i on bio pod mjerama istražitelja. Bukovec je prošli tjedan počinio samoubojstvo.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu