Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Selak Raspudić na pitanje o suradnji s Možemo i SDP-om: 'Za razliku od nas, njima je bitna samo ideologija'

Zastupnica Kluba Mosta tvrdi da ozbiljnih razgovora s ljevicom oko suradnje nije bilo

20.05.2022., Zagreb -  Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru zastupnici Marija Selak Raspudic i Nikola Gmroja  govorili su o sukobu interesa ministra Banozica, podizanju optuznice protiv cetvorice casnika, BiH i NATO-u.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnica Kluba Mosta Marija Selak Raspudić poručila je u srijedu da su ljevicu, SDP i Možemo, istjerali na čistac jer ih, umjesto borbe protiv korupcije i razvoja društva, zanimaju isključivo ideološke teme i bojanje klupica. “Razgovorom u javnom prostoru o mogućoj suradnji sa SDP-om i Možemo, mi smo zapravo ljevicu istjerali na čistac jer se iskristaliziralo ono što je nama odavno poznato”, rekla je.

A to je, objasnila je, da ne desnicu nego ljevicu zanimaju isključivo ideološke teme dok je nama u prvom planu borba protiv korupcije i raščišćavanje hrvatskog političkog prostora od koruptivnih aktivnosti da bismo onda mogli dalje nastaviti s razvojem društva u svim drugim smjerovima.

‘Ozbiljnih razgovora o suradnji nije bilo’

Do sada ozbiljnih razgovora, pregovora ili dogovora o suradnji uopće nije bilo, (…) već je to bio odgovor na načelno pitanje s obzirom na postotke i moguće suradnje, pojasnila je Selak Raspudić kako se ta tema pojavila u eteru. Dodala je da bi isti odgovor bio za bilo što ako se razgovara o temeljnim problemima u Hrvatskoj. „Ključno je da smo ovime ljevicu istjerali na čistac, a to je da im jedino bitno bojanje klupa od problema korupcije u Hrvatskoj”, ustvrdila je.

Na upit o pozivanju ministra zdravstva na saslušanje u Saboru, odgovorila je da ga iz Mosta odavno na to pozivaju jer je prvo pitanje koje mu treba postaviti kada će konačno nabavu medicinske opreme maknuti od tajnosti i podvesti pod Zakon o javnoj nabavi kako bi se razotkrile sve koruptivne aktivnosti tijekom korone.

Ljevica i pobačaj

„Svakako podržavamo da ministar Beroš dođe u Hrvatski sabor, a što se tiče ljevice i onoga zbog čega ga konkretno zove, moram reći da bi ljevica, da ima imalo obraza, barem privremeno utišala izigravanje moralne vertikale u priči oko pobačaja s obzirom na promašeni, nestručni i diletantski prijedlog Zakona o pobačaju koji je uputila u proceduru”, poručila je.

Taj prijedlog nikada ne bi mogao proći test zakonitosti i time su zapravo pokazali da ih ne zanima razračunavanje s ministrom Berošem, rad institucija i uređivanje Zakona o pobačaju nego signaliziranje vrline i političko profitiranje na teškom slučaju koji je pogodio jednu obitelj, zaključila je Selak Raspudić.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više