Politika & Kriminal

Senzacionalna direktorica radija u Biogradu namjestila je auto na nagradnoj igri svojoj svekrvi. I to je tek početak priče

Policija je u međuvremenu razotkrila razne dubioze u poslovanju

Nikolina Kovačević, bila je direktorica medijske tvrtke Croata koju su s jednakim udjelima osnovali Grad Biograd i općine Sv. Filip i Jakov, Pašman i Pakoštane. Njihov glavni medij, radio BnB osnovan je 1992. no u srpnju ove godine nije proslavio 27., nego 30. rođendan, i to na inzistiranje direktorice Kovačević.

Bizaran detalj objašnjen je ovih dana, kada se doznalo da je u povodu navodne okrugle obljetnice organizirana velika nagradna igra u kojoj su se dijelili auto i skuter. Kako je objavio lokalni portal zadarski.hr, Toyota Aygo dodijeljena je Dijani Mikić iz Šibenika, a skuter Vesni Šekulin iz Biograda.

Policija otkriva razne dubioze

Fora je u tome da je Dijana Mikić mama Marka Mikića, nevjenčanog supruga direktorice Kovačević, a Vesna Šekulin mama Drine Bešenić, pročelnice u biogradskoj gradskoj upravi. Pročelnica Bešenić shvatila je tko je dobitnica automobila pa je natjerala svoju mamu da vrati motorčić koji je dobila.

Uskoro je krenula istraga tijekom je ustanovljeno da nije problem samo u nagradnoj igri, nego je direktorica Kovačević natukla minus od oko 800 tisuća kuna. U to ulazi i 370 tisuća kuna za plaće deset novinara i urednika na radiju koji od kolovoza ne dobivaju plaće jer je račun tvrtke ispražnjen i blokiran, a broj opomena za ovrhu kontinuirano raste.

Policija otkriva razne dubioze u vrijeme poslovanja direktorice koja je imala plaću 12.000 kuna neto i službeni auto. Ona ne komunicira s medijima i na bolovanju je zbog stresa.

Nastavite čitati