Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Senzacionalni Mladen Grdović: 'Kerum i ja smo naštetili Škori, sve smo dogovorili s HDZ-om!'

Prepričao je ingeniozni plan za izbore

02.07.2020., Split - Hrvatska gradjanska stranka Zeljka Keruma organizirala je predizborno druzenje s gradjanima uz pjesmu na Zapadnoj obali. 
Mladen Grdovic
Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Pjevač Mladen Grdović upravo je izletio sa senzacionalnom pričom. Tvrdi da su on i Željko Kerum, na čijoj se listi kandidirao za Sabor, s HDZ-om dogovorili i proveli taktiku oduzimanja dijela glasova Domovinskom pokretu Miroslava Škore. Grdović je to danas ispričao za 24 sata, opisujući svoja iskustva iz kampanje za parlamentarne izbore.

„Odradio sam što sam trebao. Moj zadatak je bilo naštetiti Škori i to sam uspio. Sve je to dogovor koji smo imali“, rekao je Grdović, prenose 24 sata. Potom je pjevač objasnio zašto su se on i Kerum upustili u takvu političku igru. „Ja sam išao u dogovoru s HDZ-om. Izlazak na ove izbore je bio da pripremimo teren za lokalne izbore, na kojima će Kerum pobijediti za gradonačelnika Splita“, otkrio je.

Grdović nije izravno rekao što su to on i bivši splitski gradonačelnik dogovorili s HDZ-om, ali iz konteksta se može zaključiti kako su na parlamentarne izbore izašli kako bi privukli dio glasova koji bi inače otišli Škori. Očito, očekuju da će im HDZ tu uslugu vratiti na lokalnim izborima iduće godine. Priča zvuči neobično kada se u obzir uzme to da je trenutni splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, član HDZ-a. Do sada nije bilo naznaka da se Krstulović Opara namjerava povući nakon isteka mandata.

‘Ja sam stvorio Škoru’

Kerum i Grdović nisu se proslavili na parlamentarnim izborima održanim u nedjelju. Lista nazvana ‘Željko Kerum – Hrvatska građanska stranka’ dobila je povjerenje 2,89 posto glasača. Nositelj liste Kerum osvojio je 2706 preferencijalnih glasova, a Mladena Grdovića, koji je bio na drugom mjestu, zaokružila su svega 364 građana. Usprkos tome, Grdović je očito uvjeren da im je plan uspio.

Pjevač je u istom razgovoru opisao i kako je Miroslavu Škori pomogao na početku njegove glazbene karijere. „Ja sam stvorio Škoru. Došao je s pjesmom ‘Dugo polje’ u tadašnji Jugoton, a ja sam nagovorio ljude da mu snime tu numeru. To je pjesma sad poznata ‘Ne dirajte mi ravnicu’. Neka me demantira“ poručio je Grdović, pišu 24 sata.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više