Politika & Kriminal

Severina je večeras predala sina ocu

Na ovu sudsku odluku pjevačica ima pravo uložiti žalbu

14.01.2014., Zagreb - Severina u pratnji odvjetnice Jadranke Slokovic odlazi sa opcinskog gradjanskog suda nakon rasprave oko skrbnistva za dijete sa Milanom Popovicem. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Severina je večeras predala sina Milanu Popoviću, kako je to privremenom mjerom naložio Općinski građanski sud u Zagrebu. O detaljima sudske odluke Telegram je danas već pisao.

To je inače bio i savjet njezinog odvjetnika Mate Matića, koji je u međuvremenu najavio žalbu na presudu, istovremeno sugerirajući pjevačici da poštuje aktualnu odluku.

Naime, u slučaju da Severina dijete nije predala Popoviću, on bi imao zakonsku mogućnost pokrenuti ovršni postupak, koji bi zasigurno za dječaka bio traumatičan. Na raspolaganju je imao i prijavu protiv Severine zbog nepoštivanja sudske presude.

Je li morala odmah vratiti sina ocu?

Pjevačica je pokušala odgoditi odvajanje od sina, no Popović, kako doznajemo od odvjetnice Jasminke Biloš, koja ju je također zastupala u ovom procesu, nije bio spreman na taj ustupak. Zato je ipak postupila po sudskoj odluci.

Dječak će sada, ako se roditelji drugačije ne dogovore, do pravomoćnosti presude, živjeti s ocem. Severina će ga imati pravo viđati dva dana u tjednu te svaki drugi vikend.

Kazneno prijavila Milana Popovića

U Severinino ime odvjetnik Matić je ranije podnio kaznenu prijavu protiv Milana Popovića zbog povrede djetetovih prava. U prijavi stoji da je “dječaka odvodio u osnovnu školu u kojoj je doživio traume”, a Severina tvrdi i da joj je sin kazao da u tu školu više ne želi ići, te da su “trojica liječnika potvrdila kako je tamo trpio psihičke traume”. Odluku o kaznenoj prijavi trebalo bi donijeti Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Nakon što je sud dodijelio skrbništvo Milanu Popoviću pjevačica je danas izrazila strah da će bivši partner dijete odvesti u Srbiju. On je to odmah javno negirao, kazavši kako će dječak nastaviti živjeti u Zagrebu, te ići u školu koju je i do sada pohađao.

Nastavite čitati