Severina večeras do 20.00 mora predati sina ocu. Doznali smo što je bilo ključno za ovu presudu

Na privremenu mjeru pjevačica se može žaliti ali ju mora odmah poštivati

ZADNJA IZMJENA: stu 28, 2019

Pjevačica Severina Kojić večeras do 20.00 trebala bi predati sina svom bivšem partneru Milanu Popoviću, dječakovom ocu. Piše to u privremenoj mjeri Općinskog građanskog suda u Zagrebu koji je, kako smo javili ranije, donio i nepravomoćnu presudu da se dijete dodjeljuje na skrb ocu.

Uz presudu o skrbništvu, sud je donio i ovu privremenu mjeru, koja stupa na snagu odmah. Pjevačica sada ima pravo viđati sina utorkom i četvrtkom od 15.00 do 20.00. Budući da je danas četvrtak, Severina bi ga do isteka tog termina trebala predati ocu.

Kad će Severina moći viđati sina

Privremenom mjerom, čije izvršenje dakle ne odgađa žalba koju pjevačica ima pravo podnijeti, određeno je i da se sa sinom može družiti svaki drugi vikend, počevši od ove subote. Dijete može preuzeti u subotu u 10.00, te bi ga ocu trebala vratiti u nedjelju do 20.00.

Regulirano je i druženje majke i sina tijekom ljetnih i zimskih praznika, te državnih i vjerskih blagdana.

Što je bilo ključno za odluku suda?

Iako je dječak do sada živio s majkom, Općinski građanski sud u Zagrebu ipak je presudio u korist oca. Ključan je tu bio Centar za socijalnu skrb, čije su djelatnice smatrale kako je bolje skrbništvo dodijeliti Milanu Popoviću. Za takvu odluku još se 2017. zalagala i dječakova posebna skrbnica Ana Bokulić, koja je tvrdila kako je dječaku bolje s ocem. Možda treba dodati kako je sud od tada nije ispitivao, tvrdeći kako to “nije potrebno”.

Iako žalba koju Severina ima pravo podnijeti ne odgađa izvršenje privremene mjere, nije isključeno da će viši sud donijeti drugačiju odluku, što se u ovoj borbi za skrbništvo već ranije događalo. I na samu presudu pjevačica se može žaliti, te će jedan od županijskih sudova u Hrvatskoj donijeti odluku kome će od roditelja dodijeliti skrbništvo a kome pravo na povremeno viđanje djeteta.

Kaznena prijava protiv Milana Popovića

Općinski građanski sud u Zagrebu je, kako neslužbeno doznajemo, ostavio u presudi mogućnost Severini i Milanu Popoviću da se unatoč ovakvoj sudskoj odluci sami eventualno dogovore oko drugačijeg načina viđanja sina.

U međuvremenu je pjevačica podnijela i kaznenu prijavu protiv svog bivšeg partnera. Njome ga tereti za povredu djetetovih prava jer je, kako stoji u prijavi, “dječaka odvodio u osnovnu školu u kojoj je doživio traume”. Severina u prijavi tvrdi kako je njezin sin kazao da u tu školu više ne želi ići te da su “trojica liječnika potvrdila kako je tamo trpio psihičke traume”. Odluku o kaznenoj prijavi trebalo bi donijeti Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
2136 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program