Politika & Kriminal

Šibenska policija uhitila 19-godišnjaka kojeg se sumnjiči za napad na ljude u Uzdolju. Bio je u bijegu

Osumnjičeni 19-godišnjak je pripadnik navijačke skupine iz Splita

06.09.2019., Sibenik - Privodjenje druge grupe optuzenih za napad u Uzdolju kod Knina. Maskirani napadaci napali su, 21. kolovoza, ljude u kaficu Petko koji su gledali utakmicu doigravajna Lige prvaka izmedju Young Boysa i Crvene zvezde. Photo: PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Šibenska policija uhitila je 19-godišnjaka osumnjičenog za kaznena djela u Uzdolju koji je bio u bijegu, javlja Šibenik.in. Uhićeni je osumnjičen za oštećenje tuđe stvari i nanošenje tjelesnih ozljeda na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta u Uzdolju i još četiri osobe.

Osumnjičeni 19-godišnjak je kao pripadnik navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza s ranije prijavljenim osobama, uputio u mjesto Uzdolje znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys s namjerom nasilničkog ponašanja prema zatečenim osobama, izvijestila je danas šibenska policija.

Kako je izgledao napad u Uzdolju

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta oštećene, nakon čega je jedan od prijavljenih izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih.

Potom se osumnjičeni, zajedno s ostalim prijavljenima, oko 22.15 osobnim vozilima dovezao ispred ugostiteljskog objekta u koji su zajedno ušli te maskiranih lica tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.

“Ulaskom u ugostiteljski objekt osumnjičeni je, s ranije prijavljenima, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, verbalno vrijeđao oštećenu vlasnicu ugostiteljskog objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su zatečene goste u objektu, palicama napali i njih petero lakše ozlijedili, među kojima i jednog maloljetnika”, izvijestili su iz policije nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.

Privedeno još 14 osoba, sedmorici određen istražni zatvor

Osumnjičeni 19-godišnjak je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Zbog incidenta koji su počinili u kafiću u Uzdolju 21. kolovoza, krajem kolovoza su privedene četiri osobe kojima je nakon ispitivanja u DORH-u određen jednomjesečni istražni zatvor. Zatim je početkom rujna privedeno još 10 osoba, od kojih je trojici određen istražni zatvor, a sedmorica su odlukom suca istrage puštena na slobodu.

Na tu se odluku žalilo Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku koje traži pritvaranje sedmorice zbog ometanja kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu