Šibenski vatrogasci od jutra gase požar na starom trajektu

Gori u utrobi broda, a vatrogasci pokušavaju spriječiti da se vatra proširi

ZADNJA IZMJENA: ruj 20, 2020
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Požar na starom trajektu ‘Moli’ Split na vezu bivše šibenske Tvornice elektroda i ferolegura (TEF), koji je planuo u nedjelju rano ujutro, još uvijek je aktivan, doznaje se od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića. Dojavu o požaru na brodu hitne su službe zaprimile oko 5.30 sati, a na intervenciji je bilo 15 vatrogasaca iz JVP Šibenik s tri vozila i jednim brodom.

“Trenutno gori u utrobi broda, u salonu, zbog čega vatrogasci ne mogu dugo boraviti unutra. Oni pokušavaju spriječiti da se vatra proširi na ostale dijelove broda”, rekao je Milošević.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vatra nije zahvatila rezervoare

Nije poznato ima li i koliko goriva na brodu, ali, kako kaže zapovjednik šibenskih vatrogasaca, požar nije u kontaktu s rezervoarima. “Hladimo brod pa ne bi trebalo biti problema”, dodao je.

Nakon što se ugasi požar i provjetri brod, bit će pretražena unutrašnjost broda kako bi se utvrdilo je li tko na njemu boravio u trenutku izbijanja vatre. Točni uzroci požara bit će utvrđeni naknadno, nakon gašenja. Inače, riječ je o brodu ‘Moli’ Split, trajektu koji je već neko vrijeme na vezu na prostoru TEF-a.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program