Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Silno nevrijeme pogodilo Italiju, 11 osoba poginulo. Očajna majka ispričala kako joj je bujica istrgnula sina iz ruku

Osmogodišnji Mattia jedna je od dvije nestale osobe u nevremenu

FOTO: Vigili del Fuoco / Twitter

Broj smrtno stradalih u nevremenu koje je u noći na petak pogodilo središnju talijansku regiju Marche porastao je na 11, a dvije se osobe smatraju nestalima, objavile su u subotu vlasti. “Nastavljamo potragu kako bismo pokušali pronaći dvoje nestalih”, stoji u priopćenju pokrajine Ancone. Po pisanju lokalnih medija radi se o osmogodišnjem djetetu i 56-godišnjoj ženi.

Marche je pogodila obilna kiša, mjestimice jednaka šestomjesečnom prosjeku oborina te je prouzročila poplave i blatne bujice. U nekim je dijelovima regije voda prodrla u podrume.

Vodene bujice odnijele su brojne automobile, a neki su ostali zatrpani pod nanosima blata. Zbog odrona tla i drveća koje se polomilo pred naletima vjetra i kiše presječene su brojne lokalne ceste, što otežava rad spasiocima.

Posted by Patrizia Terzoni on Thursday, September 15, 2022

#cielo minaccioso quello osservato 🔭 dal Monte #Urano #fermo #marche Sullo sfondo mare Adriatico direzione Porto Sant'elpidioVideo 📹 che ci invia tramite messaggio Laura Sgattoni via Instagram↪️ INVIA anche tu i tuoi meteo scatti 📸 📹Rete Meteo Amatori – Passione e Professionalità

Posted by Rete Meteo Amatori on Saturday, September 17, 2022

Majka moli da joj pronađu sina

Talijanski mediji javljaju o jednom užasno potresnom slučaju iz poplave, upravo o dječaku koji se još uvijek vodi nestalim. Njegova majka, Silvia Mereu, koja radi kao farmaceutkinja u obližnjoj ljekarni završila je smjenu oko 20 sati i krenula doma automobilom. S njom je u autu bio i njen osmogodišnji sin Mattia. Maleni Mattia je autističan.

Medijima je danas rekla da u Barbari gdje radi nije padala kiša kada je krenula i da se vozila desetak kilometara kada je počela kiša. “Onda sam to vidjela. Smeđi val se silovito sručio na nas”, rekla je. Ubacila je u rikverc i pokušala pobjeći, ali automobil je blatnjava bujica digla s tla. Napunio se vodom i blatom u kratkom roku.

Bujica joj je iščupala sina iz ruku

“Nismo imali izbora, morali smo izaći”, ispričala je Silvia medijima. “Borila sam se da ga zadržim uz sebe kada smo izašli, ali ta sila nas je preplavila, vukla nas je i iščupala ga od mene. Gdje je sada moj voljeni sin?”, pitala je Silvia. “Mattia je autističan, ne govori. Ali vidjela sam mu užas u očima. Vidjela sam kako se drži za deblo. Popela sam se na obližnje stablo, ali više ga nisam vidjela. Oko mene je bila samo tama”, rekla je, prenosi TGcom24.

Na stablu je bila par sati, a onda je spašena. Danas je u bolnici iz koje je spasioce zamolila da joj vrate sina. “Znam da je iracionalno. Prošla su gotovo 24 sata. Ali želim svog sina natrag, molim vas, vratite sina majci”, rekla je.

I danas loše vrijeme u Italiji

U većem dijelu Italije i u subotu se zadržalo loše vrijeme. Još uvijek puše jak vjetar, osobito na zapadnoj obali zemlje, na području Toskane i Rima. U regiji Marche očekuje se još oborina, a lokalne vlasti stanovništvo su pozvale da ostane u domovima. “Ne zadržavajte se u prizemlju svojih kuća. Sklonite se na gornje katove”, poručio je gradonačelnik Senigallije Massimo Olivetti.

U Ravenni je olujno nevrijeme u subotu ujutro polomilo vezove norveškog kruzera Viking Sea na kojemu se nalazilo 870 putnika i 200 članova posade. Trebalo je poduzeti višesatne osjetljive manevre te angažirati pet tegljača da se brod stabilizira i vrati u pristanište.

ALLUVIONE MARCHE, 10 MORTI FINORAAncora disperso il piccolo Mattia“Ho lottato con tutte le forze per tenere Mattia…

Posted by Informazione365 on Saturday, September 17, 2022

💛💙 L' 𝕒𝕝𝕝𝕦𝕧𝕚𝕠𝕟𝕖 che ha duramente colpito le Marche ha trasformato le strade in fiumi di fango e detriti, seminando morte…

Posted by Misericordia di Lastra a Signa e Scandicci on Saturday, September 17, 2022

Rimaniamo in #adriatico dove sta transitando il fronte freddo.In foto vediamo la #shelfcloud fotografata da Porto Sant…

Posted by Rete Meteo Amatori on Saturday, September 17, 2022

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više