Sin HDZ-ovog zastupnika Đakića misli da je fora pravoslavni Božić čestitati slikom na kojoj ustaša kolje četnika

Ivan Đakić sliku je objavio na Facebooku uz poruku da 'Svim prijateljima 'srbicima' sretan bozic'

ZADNJA IZMJENA: sij 7, 2019

Ivan Đakić, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića pomislio je kako bi bila fora pravoslavni Božić čestitati slikom na kojoj neki ustaša u ruci drži glavu mrtvog četnika. Sliku je Đakić objavio na Facebooku uz popratni tekst u kojem piše, citiramo, „Svim prijateljima ‘srbicima’ sretan bozic”.

Ovu čestitku koje, čini se, više nema na profilu Đakića mlađeg, uočio je netko iz SDP-ovog Foruma mladih. Maloprije su taj screenshot Đakićevog posta objavili na Twitteru. “Ako to nije govor mržnje, ne znamo što je”, napisali su u objavi u kojoj pozivaju nadležne institucije da reagiraju.

Mlađi Đakić prijetio i novinaru

Ovo, inače, nije prvi put da se Ivan Đakić spominje u medijima. Novinar Ivan Žada ga je u listopadu prošle godine kazneno prijavio Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici jer mu je prijetio. U nekom kafiću Đakić je navodno urlao kako će “pretuči Žadu čim ga vidi, vući ga za kosu ili platiti 50 eura nekome u Zagrebu da mu polomi kosti”.

Kasnije mu je, kako piše portal Virovitica.net, prijetio i na Facebooku. Napao ga je zbog tekstova koje je objavio o njegovom ocu a, među ostalim, pisai je i kako je on za svog oca “spreman i doživotno završiti u zatvoru, ako treba, pa da si on dobro razmisli”. DORH je naknadno protiv Ivana Đakića podignuo optužnicu zbog prijetnji.

 

Vedran Vrabec
Telegram autor
2153 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program