Politika & Kriminal

Sin Steve Culeja pozira u majici s napisom A.C.A.B. Sjećate se, ono zbog čega je osuđen novinar Duhaček

Saborski zastupnik tvrdi da majica vjerojatno pripada nekom prijatelju

Domagoj Culej, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Steve Culeja, slikao su majci s uvredljivim akronimom A.C.A.B., koji preveden na hrvatski jezik znači „svi policajci su kopilad“. Mlađi Culej je fotografiju objavio na Facebooku, odakle je uklonjena nedugo nakon što su novinari 24 sata o tome razgovarali s njegovim ocem. „Na slici se vidi da je moj sin maloljetan. Imao je 17 godina. Ona je nastala u zatvorenom prostoru, vjerojatno u toaletu, tko zna gdje, u vrijeme kad je Ranko Ostojić tukao hrvatske branitelje invalide u crkvi sv. Marka“, kazao je Stevo Culej o spornoj fotografiji.

Domagoj Culej u majici s natpisom A.C.A.B. Facebook

Na pitanje novinara smatra li on, kao bivši specijalni policajac, da je tada bilo opravdano što je njegov sin nosio majicu s tim natpisom, zastupnik Culej je iznenadio odgovorom. „Ništa ne smatram u ovoj državi. Nećete vjerovati da sam ja njemu našao i majicu sa zvijezdom peterokrakom, dok sam pretraživao stvari, ali ovu nisam našao. Znači da je to prastara majica“, kazao je, dodavši da tu majcu nikada nije vidio na svojem sinu, i da ona vjerojatno pripada nekom prijatelju.

Treba podsjetiti da je prije manje od mjesec dana zagrebačka policija privela novinara Indexa, Gordana Duhačeka, zbog toga što je na Twitteru napisao A.C.A.B. i objavio prepjev Vile Velebita. Zbog A.C.A.B.-a je Duhaček kažnjen kaznom od 754 kune. Telegram je tada istražio praksu sudova i policije u sličnim slučajevima, o čemu više možete pročitati ovdje.

Tučnjava i ustaški stihovi

Ovo nije prvi ispad Domagoja Culeja na društvenim mrežama. Ulazak u 2017. godinu mlađi Culej je svijetu čestitao objavom stihova iz ustaške pjesme „Jasenovac i Gradiška Stara. „Oj Neretvo teci mi na stranu, nosi Srbe plavome Jadranu!!!! Sretna vam Nova heheehhhe”, napisao je. Uz to, Domagoj Culej je Ivana Vilibora Sinčića jednom prilikom na Facebooku nazvao “žvaljom komunističkim”, a znao se i hvalisati očevom plaćom saborskog zastupnika.

Nepodopštine Domagoja Culeja nisu ostale samo na društvenim mrežama. U ljeto prošle godine sudjelovao je u okršaju u kojem je ozbiljno ozlijeđen jedan mladić. U masovnoj tučnjavi u Vinkovcima stradao je 21-godišnji Ivan Mikuljan, koji je zbog težine ozljeda opasnih po život više od mjesec dan proveo u induciranoj komi. Stevo Culej negirao je se njegov sin tukao, ali Domagoj je na kraju ipak osumnjičen da je sudjelovao u tučnjavi udarajući Mikuljanova prijatelja nogom dok je ovaj bespomoćno ležao na tlu, piše net.hr.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu