Politika & Kriminal

Sindikati objavili gdje se sutra štrajka. Usput preklinju HNS da ih ne zastupaju i ne brane

Tvrde da nemaju osjećaj da će se uspostaviti socijalni dijalog

Predsjednik Nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec najavio je u srijedu ispred Banskih dvora da će u četvrtak štrajkati škole u Vukovarsko-srijemskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Zadarskoj županiji, a štrajk prosvjetara nastavlja se i sljedećeg tjedna.

“Sutra će prema cirkularnom dijelu štrajkati Vukovarsko-srijemska, Sisačko-moslavačka, Karlovačka i Zadarska županiji. Za petak nećemo posebno najavljivati jer metodom eliminacije vidjet ćete i sami. U četvrtak ćemo izvijestiti kakav oblik i koji modalitet štrajka će biti od ponedjeljka”, rekao je Mihalinec novinarima na Markovu trgu.

Sindikalisti su zadovoljno štrajkom koji se danas odvija u školama na području Grada Zagreba. “Nemamo osjećaj da će se socijalni dijalog uspostaviti i nemamo osjećaj da će doći do rješenja iako je predsjednik Vlade rekao da nude dijalog, samo ne znamo kome jer nas ne poziva, pa ne znamo hoće li biti sastanak na kojem će Vlada nešto ponuditi”, rekao je Mihalinec.

Poruke Vladi i HNS-u

Poručio je Vladi da ih ni ne zovu na razgovore, ako misle nuditi manje od onog što školski radnici traže. Kaže i kako se oni ne žele cjenkati. Poslao je poruku i šefu HNS-a Ivanu Vrdoljaku.

“Neka nas ne brani, neka nas ne zastupa, jer nije HNS pokrenuo ovu inicijativu nego su je pokrenuli sindikati prošle godine i napravili izračun i prijedlog koji je prihvatila ministrica. Drago nam je da HNS podržava ministricu, ali to je naš zahtjev i molim predsjednika HNS-a da nas ne zastupa kao što nas je jučer zastupao u jednom intervjuu”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu