Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Sinjski stožer ukinuo maske u školama, učenici ih i dalje nose. Bulj bjesni: 'Ovo je diktatura'

Bulj kaže da su mu epidemiolozi rekli da su maske besmislene, poziva se i na Lauca

FOTO: Screenshot: N1

Učenici, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola u Sinju, unatoč preporuci sinjskog Stožera Civilne zaštite o ukidanju mjere nošenja maski u školama, u četvrtak na nastavi u školskim učionicama obvezno nose maske. “Oko 300 učenika i 25 nastavnika u Gimnaziji Dinka Šimunovića danas na nastavi nosi obvezno zaštitne maske, a takvo stanje je i u drugim srednjim i osnovnim školama u Sinju”, rekao je Hini ravnatelj te gimnazije Tomislav Bilić.

Dodao je kako su se ravnatelji osnovnih i srednjih škola u Sinju u srijedu navečer međusobno konzultirali o obveznom nošenju maski za vrijeme nastave u školskim učionicama. Također je rekao kako je jedan učenik te Gimnazije pozitivan na covid infekciju, a 10 ih je u samoizolaciji jer su bili u kontaktu sa zaraženim.

Podsjetimo, stožer Civilne zaštite Grad Sinja je u srijedu, na preporuku gradonačelnika Mire Bulja, donio odluku kojom se preporučuje ukidanje nošenja maski učenik, učitelja i nastavnika u sinjskim osnovnim i srednjim školama.

‘U našoj školi su i dalje na snazi mjere o nošenju maski’

Ravnatelj Bilić je u priopćenju na stranicama Gimnazije Dinka Šimunovića, unatoč preporuci Stožera civilne zaštite Grada Sinja istaknuo kako su i dalje na snazi mjere o obveznom nošenju maski učenika i nastavnika tijekom nastave u učionicama. “Ovim Vas putem izvješćujem da su u našoj školi i dalje na snazi dosad važeće mjere, uključujući i nošenje maski propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH”, istaknuo je Bilić.

Dodao je da će eventualni prijedlog odluke o ukidanju ove mjere donijeti Školski odbor, nakon što prikupi mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nastavnog vijeća, Vijeća roditelja i Vijeća učenika.

“Zaključak upravljačkih tijela se šalje osnivaču, te je tek nakon očitovanja osnivača i lokalnog Stožera moguće je donijeti odluku o ukidanju mjere nošenja maski s kojom će na vrijeme biti upoznati svi dionici odgojno-obrazovnog procesa. Smatram da ćemo zajedničkom suradnjom nastavnika, roditelja, osnivača, lokalnog stožera i epidemiološke službe donijeti najbolju odluku u interesu svih naših učenika”, navodi Bilić u priopćenju.

Bulj: ‘Stožer upravlja državom, ovo je diktatura’

Cijelu situaciju je danas za televiziju N1 prokomentirao Bulj rekavši kako je nošenje maski u školi besmisleno. “Roditelji me često zovu, kažu da se djeca igraju zajedno i jedu zajedno, da maskice padaju po podu i nečiste su.

Ukidanje nošenja maski je naša preporuka, a ravnatelji imaju nadležnost”, rekao je. Dodao je da neke mjere treba poštivati, ali da je ova s maskama za djecu besmislena. “Trebamo im dozvoliti da slobodno dišu. Postoje drugi načini kako se mjere mogu provoditi. Ovo je moj prijedlog koji je uvažio Civilni stožer grada Sinja, a koliko oni poštuju lokalne stožere, najbolje bi ih bilo ukinuti”, kazao je.

Bulj se nije zaustavio tu pa je i dalje nastavio govoriti o Stožeru za koji kaže da provodi diktaturu. “Stožer je preuzeo ulogu upravljanja državom. Ovo je diktatura. Stožer je najveći krivac širenja zaraze, znamo što je bilo na Pelješcu”, dodao je. Osim toga, ispričao je i kako su njemu neki drugi epidemiolozi rekli da su maske besmislene. “Možemo to čuti i u javnosti, možemo čuti Lauca, možemo čuti mnoge ljude”, zaključio je Bulj za N1.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više