U HNK se desio mali presedan. Predsjednica se nakon premijere baleta došla pokloniti s ansamblom

Situaciju u HNK donekle je spasio koreograf, buketom namijenjenim timu

ZADNJA IZMJENA: ožu. 18, 2017
Foto: Telegram

Svaka nova postava Labuđeg jezera u Zagrebu izaziva senzaciju. Sinoć je u HNK pritom izvedena premijera uprizorenja cijenjenog Vladimira Malakova koji je od 2004. do 2014. bio umjetnički ravnatelj Staatsballetta u Berlinu.

Tijekom karijere postavio je popularne interpretacije Trnoružice, Pepeljuge i Bajadere, a Labuđe jezero prvi put uprizorio je upravo za nacionalnu kuću u Zagrebu.

Izvedba je izazvala poprilične ovacije usred kojih se, iz centralne lože u kojoj je sjedila s intendanticom, pojavila predsjednica RH, gospođa Kolinda Grabar Kitarović.

Dvorana je ostala blago zblanuta

S obzirom na to da se ansambl, koji se upravo klanjao publici, činio nepripremljen, kao i činjenicu da se na sceni pojavila bez prigodnog cvijeća, za pretpostaviti je kako je dolazak predsjednice bio spontan.

I publika je bila blago zblanuta, djelovalo je kako u prvi mah ne prepoznaje osobu koja je iz čista mira stala uz umjetnike nakon premijere. Na kraju dosad nezabilježenog poteza, predsjednica se naklonila publici.

Koreograf, očito civiliziran gospodin, donekle je izvukao situaciju. Vjerojatno mu je netko prišapnuo što se upravo dogodilo pa je predsjednici pružio buket koji je originalno bio namijenjen ansamblu.

U međuvremenu, čitatelji su nam poslali nove slike predsjednice na sceni. Fotogaleriju možete pronaći ovdje.

Predsjednica RH s ansamblom na sceni HNK Telegram

Nakon premijere na službenim stranicama predsjednice objavljeno je: “Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je vrhunsku uvježbanost zagrebačkog baletnog ansambla koji je uz bezvremensku ljepotu glazbe Petra Iljiča Čajkovskog, pružio nezaboravan umjetnički doživljaj.”

Predsjednica s ansamblom Ured predsjednice