Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Sirijska vojska tvrdi da je kod Damaska srušila izraelsku raketu

Nitko iz Izraela još nije komentirao sirijske tvrdnje

FOTO: Twitter

Sirijska protuzračna obrana otvorila je vatru na rakete koje su išle iz smjera Izraela prema ciljevima na periferiji sirijske prijestolnice, izvijestili su sirijski državni mediji u nedjelju, a sirijska vojska je priopćila da je oborila jednu od raketa.

Četiri krstareće rakete su, vjeruje se, lansirane s obale preko libanonskog zračnog prostora prema Siriji, rekao je agenciji Reuters izvor među saveznicima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada u regiji. Kasnije je sirijska vojska priopćila da je oborila jednu od raketa u okolici Damaska.

Ispaljene su stotine projektila

Vojska nije navela dodatne pojedinosti, a iz Izraela još nije došao komentar na te tvrdnje. Posljednjih je godina Izrael ispalio stotine projektila na Siriju gađajući uglavnom od Irana podržane milicije koje djeluju u toj zemlji te pošiljke pomoći koje je proiranska libanonska organizacija Hezbolah slala Asadovim snagama.

Iran i Hezbolah se bore u sirijskom ratu bore na strani predsjednika Bašara al-Asada a Izrael tvrdi da nastoje Siriju pretvoriti u novu bojišnicu protiv Izraela.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više