Politika & Kriminal

Siroti Goran Marić, sad su mu našli staru snimku u kojoj hrabro tvrdi: 'Tko dopusti zatvaranje rafinerije, nacionalni je izdajnik!'

U ovom trenutku je nepoznato je li se možda ministar već predao na postupanje institucijama

20.12.2017., Drzavna rezidencija, Zagreb -  U prigodi bozicnih blagdana, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenkovic i potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejcinovic Buric uprilicili su svecano primanje za predstavnike Diplomatskog zbora akreditirane u Republici Hrvatskoj. Goran Maric. 
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Ministar državne imovine Goran Marić baš i nema sreće s državnom imovinom, makar onom koja je samo dijelom državna. Točnije, s Inom. Još točnije, s rafinerijom u Sisku, koju ju je Ina odlučila zatvoriti, preciznije “pretvoriti u industrijski centar”, kako je stajalo u korporativnom priopćenju.

Naime, kao da nije bilo dovoljno to što je u kampanji 2016. godine govorio kako će se prije prestati baviti politikom nego dopustiti zatvaranje rafinerije u Sisku, a što mu se prigodno odmah izvuklo nakon Inine posljednje najave, sad je televizija N1 pronašla još žešću snimku iz kampanje za parlamentarne izbore prije tri godine.

I ulozi se povećavaju – za Gorana Marića iz 2016. zatvaranje sisačke rafinerije nije bilo samo vrijedno odlaska iz politike, nego i nečeg još goreg. Uostalom, dovoljno je citirati samog ministra: “Tko dopusti zatvaranje rafinerije u Sisku i tko pridonese takvom razvoju situacije, mora ga se proglasiti nacionalnim izdajnikom”.

Tko je taj koji se mogao zalagati da ne dođe do zatvaranja?

U ovom trenutku je nepoznato je li se možda ministar već predao na postupanje institucijama pravne države (upozorenje za sudove: ovo je sarkazam), no mnogo je vjerojatnije da će ostati pri tezama kojima je nedavno, ne pretjerano uspješno, pokušao uvjeriti javnost u to da sadašnje zatvaranje rafinerije nema nikakve veze ni s njim, ni s njegovim izjavama iz 2016. godine.

“Kažem da sam rekao da ću se zalagati da ne dođe do zatvaranja i ako bi bilo do mene ja bih dao ostavku. Da ja mogu odlučiti da se ne zatvori dao bih ostavku”, izjavio je prošle srijede.

Što, opet, ostavlja otvorenim pitanje – tko je taj koji se mogao zalagati da ne dođe do zatvaranja rafinerije? Ukratko, ministre, tko je izdajnik?

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu