Situacija je sad već stvarno ozbiljna; od hladnoće u Europi dosad umrlo 60 ljudi

Zabilježeno je sedam novih smrtnih slučajeva na Balkanu

ZADNJA IZMJENA: sij. 10, 2017
Foto: AFP

Val hladnoće u Europi i dalje odnosi živote uz sedam novih smrtnih slučajeva na Balkanu, šest u Poljskoj koliko i u Rumunjskoj od četvrtka, čime se ukupan broj stradalih približava 60. U najugroženijoj Poljskoj u ponedjeljak je umrlo još šest osoba, dok je u nekim dijelovima zemlje temperatura pala na -20 stupnjeva C.

U Rumunjskoj je zabilježeno šest smrti zbog smrzavanja u šest dana, objavilo je ministarstvo zdravstva. Na cijelom području Rumunjske u utorak je bilo na snazi upozorenje na ledene temperature jer je u središtu zemlje zabilježeno – 32 stupnja C. Škole su zatvorene u Bukureštu i okrugu Constante.

U Srbiji tri smrtna slučaja

Na Balkanu je najmanje sedam osoba umrlo zbog hladnoće u posljednja 24 sata. U Srbiji su zabilježene tri žrtve, koliko i u Makedoniji, a u Albaniji jedna osoba, izvijestili su lokalni mediji u utorak. Na jugu Srbije je proglašeno izvanredno stanje.

U selu Duga Poljana smrznuli su se jedan 88-godišnjak i njegov 64-godišnji sin. Plovidba Dunavom je u utorak obustavljena do nove odredbe. Val hladnoće iz Skandinavije od kraja tjedna zahvaća Europu gdje ugrožava posebice beskućnike.