Situacija u poplavljenom Ogulinu danas je nešto bolja, ali popodne se očekuje još kiše pa bi moglo biti ozbiljno

Gradonačelnik kaže da se grad priprema na najgore

ZADNJA IZMJENA: ruj 18, 2017
Foto: PIXSELL

Situacija u poplavljenom Ogulinu danas je nešto bolja nego u nedjelju, no opasnost još nije prošla. Poplavljeno je još stotinjak kuća, a uži centar grada je još uvijek bez električne energije. Gradonačelnik Dalibor Domitrović rekao je za N1 da je vodostaj rijeke Dobre, koja se jučer izlila iz korita, danas opao za 5 metara, no problem je jer se popodne i sutra očekuju oborine.

Iz MORH-a su izvijestili kako je u Ogulinu od jutros angažiran 61 pripadnik Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga s pripadajućom opremom i strojevima, a od čega je njih 24 angažirano na terenu s 12 motornih pumpi za vodu.

Pripreme za najgori scenarij

“Pripremamo se za najgore, vojnici pune vreće s pijeskom, sve gradske službe su u pripremi na terenu, vojnici, javna vatrogasna postrojba, dobrovoljno vatrogasno društvo, svi su u pripremi i pripremamo se za najgori scenarij i nadamo se najboljem”, rekao je ogulinski gradonačelnik.

Prema najgorem scenariju, u Ogulinu će biti situacija kao u nedjelju kada je poplavljeno oko 200 kuća, a neki dijelovi su bili totalno odsječeni. Kako je to točno izgledalo možete vidjeti ovdje.

Strateški projekt obrane od poplava

U nedjelju je poplavljeno područje posjetio i premijer Andrej Plenković. Nakon sastanka kriznog stožera zaključeno je kako će Vlada sagledati procjene šteta poplava i vidjeti kako može pomoći poplavljenom Ogulinu.

Gradonačelnik je rekao i kako je premijer obećao da će projekt retencija Hreljin biti uvršen u strateške projekte obrane od poplava u Hrvatskoj. “Naša retencija bi bila obrana – jezero koje bi prihvatilo prvi val vode što bi grad dobranilo od poplave, a riječ je o investiciji vrijednoj oko 120 milijuna kuna i nadamo se da ćemo kroz nekoliko godina dobiti taj sustav i biti mirniji”, kazao je Domitrović.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program